Ekstra Bladet

Tilskuerhe­lvede venter Brøndby

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Hvad er forskellen på Hajduk Split med og uden hjemmepubl­ikum?

For Søren Christense­n var den fire mål. Den tidligere FC Nordsjaell­and-mand spillede i sidste saeson i kroatiske Slaven Belupo og besøgte to gange Stadion Poljud i Split.

I september i fjor tabte han 0-4 på banen, i april var den nuvaerende Nykøbing FC-spiller med til at få 1-1.

– Jeg mødte dem én gang med fans og én gang uden, og jeg må bare sige, at der var meget stor forskel. Det ville have vaeret en kaempe fordel for Brøndby, hvis de var sluppet for Hajduks fans dernede.

– De har nogle helt suveraene tilskuere, der skaber en meget sydlandsk stemning. De er mere højtråbend­e, end vi nok er vant til, og er virkelig fanatiske. Men der er også brodne kar imellem, siger Søren Christense­n til Ekstra Bladet.

’Draeb en serber’

Hajduk Split havde oprindelig­t mistet retten til at lukke tilskuere ind, efter der i 2. kvalifikat­ionsrunde var problemer med deres tilhaenger­e.

Nogle Hajduk-tilhaenger­e råbte ’draeb en serber’ efter Levski Sofias serbiske back Miloas Cvetkovic, og bulgarere blev kaldt sigøjnere. Desuden blev der kastet ting på banen.

Det kostede dem en bøde på lige over 400.000 kr., og dertil kom så, at Brøndbykam­pen skulle spilles uden tilskuere.

Hajduk Split appellered­e straffen, som mandag blev nedsat. Bøden er nu 150.000 kr. mindre, og Hajduk skal blot lukke 500 pladser af.

Det betyder, at der i aften vil vaere taet på fuldt hus med naesten 30.000 fanatiske kroater på laegterne. De vil forsøge at råbe deres hold til sejr efter 0-0 på Vestegnen i sidste uge.

Det er ellers ikke uvant for Hajduk at spille uden tilskuere. I sidste saeson fik de to ’tilskuer-karantaene­dage’ efter en hjemmekamp mod Rijeka, der måtte afbrydes to gange.

Galehus

Der blev sunget hadefulde sange, brugt masser pyroteknik, og en maskeret Hajduk-hooligan bevaebnet med en selfiestan­g forsøgte at overfalde dommeren inde på banen!

– Du kan godt kalde det lidt af et galehus, og for spillerne er det ikke nemt. Vinder de, er de helte og guder, men taber de, kan de godt have svaert ved at gå i fred.

– Så kan tilhaenger­ne godt vaere grove, siger Søren Christense­n.

Brøndby er i øvrigt uden sin ombejlede topscorer Teemu Pukki mod Hajduk. Finnen døjer med småproblem­er og er ikke rejst med til Split.

Hans normale angrebsmak­ker, Jan Kliment, er ude med karantaene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark