Ekstra Bladet

EFTER ÉN KAMP Superliga-nedrykker fyrer traeneren

Viborg FF fyrer sin cheftraene­r Johnny Mølby med øjeblikkel­ig virkning, skriver klubben på sin hjemmeside

- KENNETH JENSEN, TIPSBLADET ALBERT SCHMIDT MØLLER asm@eb.dk

– Det er klubbens vurdering, at der skulle ske noget nyt. Og så kan jeg da et eller andet sted vaere enig eller uenig, det er sådan set sagen uvedkommen­de, siger Johnny Mølby til Ekstra Bladet. Efter et nederlag i første runde af NordicBet Ligaen har Viborg FF's ledelse valgt at fyre traener Johnny Mølby.

Det har klubben netop meddelt på sin hjemmeside.

Klubben rykkede i sidste saeson ud af Superligae­n – noget overrasken­de – og klubben har altså vurderet, at der ikke laengere er tillid til Mølby efter nederlaget på 1-2 i Thisted.

– Årsagen til dette er svigtende sportslige resultater samt manglende tro på, at Johnny Mølby er den rette person til at vende den negative udvikling.

Held og lykke

– Johnny Mølby blev ansat som cheftraene­r i Viborg FF i sommeren 2015, og var i sin første saeson i klubben med til at skabe de bedste sportslige resultater i ti år, men efterfølge­nde er det som bekendt blevet til nedrykning fra landets bedste raekke, ligesom starten på den nye saeson ikke har vaeret tilfredsst­illende.

–Vi takker for indsatsen og ønsker Johnny et stort held og lykke med fremtiden, siger Viborg-direktør Morten Jensen til klubbens hjemmeside.

Man kan undre sig over timingen. Hvorfor blev beslutning­en ikke taget tidligere på sommeren, hvor en ny traener i så fald ville have mulighed for at arbejde med truppen, inden der skulle spilles kampe. I hvert fald virker det maerkeligt, at nederlaget til Thisted skulle vaere helt afgørende for ledelsen i Viborg.

Fra Johnny Mølbys side er der ikke bitterhed.

– Det er klubbens vurdering, at der skulle ske noget nyt. Og så kan jeg da et eller andet sted vaere enig eller

uenig, det er sådan set sagen uvedkommen­de. Jeg respektere­r den beslutning, som klubbens ledelse har truffet, siger Johnny Mølby til Ekstra Bladet.

Har ikke vaeret sjovt

– Jeg føler helt klart, at jeg kunne vaere med til at vende skuden i 1. division, og det er også noget, jeg virkelig har haft lyst til, for jeg har vaeret rigtigt glad for at vaere i klubben – men det fik jeg desvaerre ikke mulighed for.

– Forholdet til ledelsen og klubben er helt fint. Jeg tror ikke, at det er en beslutning, de har syntes var sjov. Jeg har en følelse af, at der har vaeret gensidig respekt for hinanden, men de har ment, at det her var det bedste for klubben – det er de interesser, de varetager, og det respektere­r jeg – uanset om jeg er enig i beslutning­en eller ej.

Mens Viborg leder efter en ny traener, bliver Steffen Højer cheftraene­r med Ralf Pedersen som assistent.

Jeg føler helt klart, at jeg kunne vaere med til at vende skuden i 1. division

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark