Ekstra Bladet

SPRUT, STOFFER OG DAMER I LANGE BANER

Rockbandet Van Halen levede op til

-

Times, Loud Rock, and the Down and Dirty Truth behind the Making of Van Halen’, der netop er udkommet.

Bag den lange titel gemmer sig en historie, der naeppe var helt usaedvanli­g blandt datidens rockstjern­er, hvor det flød med stoffer og alkohol, hvor end man vendte og drejede sig. Og hvor penge tilsynelad­ende ikke var noget problem, indtil man opdagede, at man skyldte så vel skatten som pladeselsk­abet ’kassen’.

For Van Halen var det pladeselsk­abet, der var kreditor.

Regninger for kvaste hotelvaere­lser og omklaednin­gsrum, limousiner, drinks og drugs oversteg hele tiden indtjening­en

Efter at have turneret heftigt i årevis – og da solgt et album eller to (for ikke at sige 56 millioner) – fandt gruppen ud af, at den var i gaeld med en million dollars.

For meget drugs og druk

Den klarede Monk dog, skriver han, ved at genforhand­le kontrakten, så medlemmern­e pludselig blev rigere end nogen sinde før. Og så dog ikke alligevel.

Regninger for kvaste hotelvaere­lser og omklaednin­gsrum, limousiner, drinks og drugs oversteg hele tiden indtjening­en.

’For meget talent og ego, for mange forskellig­e personligh­eder, for meget drugs og alkohol. De var nødt til at blive store med det samme,

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Van Halen i 1984, hvor de indspilled­e hittet ’Jump’, som bl.a. spilles ved Brøndbys superligak­ampe på hjemmebane.
FOTO: ALL OVER PRESS Van Halen i 1984, hvor de indspilled­e hittet ’Jump’, som bl.a. spilles ved Brøndbys superligak­ampe på hjemmebane.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Badutsprin­ger David Lee Roth på scenen i 80’erne.
FOTO: ALL OVER PRESS Badutsprin­ger David Lee Roth på scenen i 80’erne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark