Ekstra Bladet

Alle, også kriminelle, skal uden offentligt snagen kunne søge hjaelp i det danske sundhedsva­esen

LAEGERNE ER ALLE, OGSÅ KRIMINELLE,

-

er ligeledes helt oppe i det røde felt.

man laegger – Det er fuldstaend­ig uacceptabe­lt, at op til at kunne tiltage sig adgang til folks fortrolige sundhedsda­ta, siger Laegeforen­ingens formand, Andreas Rudkjøbing.

Vi kunne ikke vaere mere enige. Selvfølgel­ig skal cyberkrimi­nalitet bekaempes effektivt, men det må ikke ske på bekostning af grundlaegg­ende demokratis­ke frihedsret­tigheder. Big Brother har alle

privatliv. rede i dag sat sig tungt på danskernes

parti uden for regeringen bakker Socialdemo­kratiet, der gerne ser danskerne over- Claus Hjort Frederikse­n er på en farlig kurs. våget fra vugge til grav, ikke uventet op om at give spiontjene­sten øgede beføjelser.

– Det her er den nye form for krig. Private virksomhed­er har store problemer med hackere, og det skal tages saerdeles alvorligt, lyder det fra forsvarsor­dføreren, Henrik Dam Kristensen.

ønsker enhver efterretni­ngstjenest­e bedre efterretni­nger. Det ligger i sagens natur.

Men det er et helligt princip, at fortrolige sundhedsda­ta kun er til rådighed for laeger og sygeplejer­sker, som er inde i et konkret behandling­sforløb med den enkelte patient. snagen skal uden offentlig kunne søge hjaelp i det danske sundhedsva­esen, hvor fortroligh­ed er forudsaetn­ingen for et velfungere­nde laege-patient-forhold. Hvis den balance rykkes, skrider fundamente­t for retssamfun­det.

har i forvejen skaffet sig adgang til et vaeld af oplysninge­r om den enkelte borger, men nu må graensen vaeret nået. bare fra laegerClau­s Hjort Frederikse­n skal ikke ne, men fra os alle have klar besked om, at nok er nok.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ??
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark