Ekstra Bladet

Unge maend: Vi ser os over skulderen

-

Ekstra Bladet besøgte i går de tre gerningsst­eder for bandekonfl­ikten fredag og natten til lørdag for at tale med de unge maend, som ifølge politiet, er i farezonen. Der var dog ingen store gruppering­er af unge mennesker på gaden.

I Tingbjerg mødte vi blandt andet 28-årige M., der bor i Brøndby Strand, men arbejder i den uroplagede bydel.

– Politiet siger, at man skal passe på her, hvis man er en ung mand ...

På vagt

– Det skal man også. Nu til dags bliver du nødt til at taenke over, hvor du er. Ud fra min opfattelse er det virkelig eskaleret rundt om. Det er ikke kun Nørrebro eller her. De kommer kørende og ser, at der sidder to i en bil, og så begynder de bare at trykke. Og det bliver kun vaerre og vaerre, siger den unge mand, der ikke ønsker sit fulde navn eller billede i avisen af frygt for problemer.

– Betyder det noget for dig, at politiet kommer med en advarsel?

– Selvfølgel­ig. Nørrebro holder jeg mig fra. Tingbjerg er jeg tvunget til at vaere, fordi jeg arbejder her. I Brøndby er der ikke noget. Der kan jeg frit gå rundt. På Nørrebro kan alt ske. De kan sagtens forveksle mig med en anden. Og så lige pludselig går det ud over mig, siger han.

Vi taler også med en 30-årige mand, der har boet i Tingbjerg i 25 år og har gået i skole med mange af de, der nu er i konflikt. Han er på vagt.

– Jeg kigger mig altid over skulderen, når jeg går. Isaer når jeg går på Nørrebro. Du skal have overblik over, hvor du er. For det er farligt. Lige pludselig kommer der en tosse. Man kan ofte se det på stemningen, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark