Ekstra Bladet

Krav om soldater og mere politi i gaderne

-

Løsningsfo­rslagene var mange, da politikern­e i går vågnede op til adskillige nye skyderier.

Mest bombastisk er Konservati­ves Naser Khader. Han ønsker, at militaeret kan overtage nogle af de opgaver, som i dag bliver varetaget af politifolk.

– Hvem er det praecist i militaeret, som skal aflaste politiet ved graensen?

– Jeg vil ikke ind og sige det helt konkret. Det, jeg siger, er, at hvis vi kommer i en situation, hvor vi mangler politiress­ourcer, så må vi frigive dem fra andre steder. Det kan også vaere bevogtning af synagogen eller den jødiske skole. Der kunne militaeret gå ind og varetage den opgave, siger den konservati­ve retsordfør­er, som bliver bakket op af Dansk Folkeparti.

– Er det ikke en falliterkl­aering, når politiet nu siger reelt siger, ’vi kan ikke klare opgaven med at sikre ro på gaderne, nu må unge maend blive inden døre’?

– Jo. På den ene side er det fint, at politiet advarer. Men på den anden side er det helt vildt surrealist­isk, at vi i Danmark er kommet i den situation, hvor politiet siger, at du risikerer at blive skudt, hvis du kommer bestemte steder.

– Er det i orden? Har politiet ikke svigtet her?

– Jeg kan ikke sige om de har svigtet. Jeg kender ikke deres daglige arbejde, siger Naser Khader.

Københavns overborgme­ster Frank Jensen (S) kraever, at politiet ’saetter sig fuldstaend­ig på de her bander, så de ikke kan vippe med et øre uden at have politiet i nakken.’

Utrygge borgere

Samtidig lufter han en raekke kritikpunk­ter af politiet. Overborgme­steren fortaeller, at han i foråret henvendte sig til Københavns Politi, efter at han havde fået henvendels­er fra utrygge borgere på ydre Nørrebro.

Dengang afviste politiet i første omgang borgernes observatio­ner af bandeaktiv­iteter. Først senere blev en visitation­szone oprettet.

– Men de skulle have gjort det tidligere, så man kunne have taget det i opløbet, siger overborgme­steren, der ønsker, at politiet opretter mobile politistat­ioner i nogle af de udsatte områder for at sikre borgernes tryghed.

Ved budgetforh­andlingern­e i september vil han spille ind med et forslag om, at gadeplansa­ktiviteten i København bliver øget med 50 procent.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark