Ekstra Bladet

DET HVIDE RASERI SE MINE TUSSER

I . PROPAGANDA-MODEL: Inna Bunina poserer gerne med sine nynazistis­ke tatovering­er for sine 20.000 Instagram-følgere. Af og til med sine børn

- STIAN EISENTRÄGE­R, VG OVERSAT OG BEARBEJDET AF MAJA SKOV VANG FOTO: ESPEN RASMUSSEN, VG redaktione­n@eb.dk

– Se arret på min kind. Det fik jeg af Hugins skarpe naeb, mens han sad på min skulder, fortaeller Inna Bunina på 27 år.

Hun henviser til den store sorte ravn, som hun har givet navn efter den nordiske gud Odins ravn. Hun reddede ravnen fra et hus, der skulle rives ned, og kunne ikke stå for den lille forhutlede ravn, der lå i sin rede.

– Den er blevet som et familiemed­lem. Nu har den boet hos os i naesten et år. Men den traenger til mere plads. Drømmen er, at vi snart får råd til et hus i stedet for den lejlighed, vi bor i nu. Det er min og min mands faelles drøm. Jeg drømmer om at have mange dyr: heste, får og høns. Min datter vil selvfølgel­ig have en enhjørning.

Blogger om familievae­rdier

Inna Bunina er de russiske højreekstr­emisters svar på de populaere fodboldfru­er, som man kender dem fra England. På hendes Instagram-konto har hun 20.000 følgere, og den fungerer naermest som en blog.

De fleste af de 500 billeder, som hun har lagt op, er tilsynelad­ende taget af en profession­el fotograf.

Billederne er farverige og glamourøse. På mange af dem er hendes børn på fem og to et halvt år med. På enkelte er hendes mand også med, men han vil helst ikke genkendes på grund af sit job.

– Jeg blogger om traditione­lle familievae­rdier. Jeg opfatter ikke mig selv som en fotomodel, men først og fremmest som mor og aegtefaell­e.

I modetøj og med hipsterbri­ller poserer hun på trendy caféer, foran laekker arkitektur eller i smuk natur. Der er både sengetøj i den rigtige rosa farve, Timberland-sko og skjorter med Metallica-logoer. Alt er tilsynelad­ende perfekt og normalt.

Men kigger man naermere efter, så ser man pludselig en hagekorsli­gnende-tatovering og tøj med ordene ’slayer’ og ’true til death’. I sit brugernavn bruger hun talkombina­tionen 88, nazi-jargon for Heil Hitler (H er det ottende bogstav i alfabetet, red.).

På armene har hun tatovering­er af svaler, som af mange anses som et symbol for hvid overmagt. Hun har også en dolk, hvorpå der står ’Meine Ehre heisst Treue’ (’loyalitet er min aere’, red.).

Sloganet, der oprindelig tilhører nazi-organisati­onen SS, pryder hele den ene underarm. På den anden underarm har hun en raekke med runer: ’Til aere for de hvide børn af russere.’ På begge arme har hun to snørklede, røde, hagekorsli­gnende tatovering­er.

– Skønhed skal vaere naturlig. Jeg vil ikke vaere en show-off med en masse sminke.

Model for White Rex

På Instagram poserer Inna Bunina også som model for det russiske tøjmaerke White Rex. Bag maerket står Denis Nikitin, en tidligere russisk skinhead, som blev MMAudøver og ivaerksaet­ter. Han giver sjaeldent interviews, men gør en undtagelse for os.

– I får en fin artikel og nogle gode billeder, og jeg får spredt budskabet om White Rex. Det er win-win. Men hvis jeg ikke er tilfreds med artiklen eller billederne, så skal jeg sørge for, at I får besøg, siger den bredskuldr­ede MMA-kaemper.

Han smiler lidt. Vi forstår ikke rigtig, om det er for sjov eller en reel trussel.

Ifølge flere eksperter har Nikitin et internatio­nalt netvaerk. Han har vaeret på flere besøg hos højreekstr­emister i Vesteuropa.

– White Rex er ikke kun et tøjmaerke. Det er også en organisati­on, som organisere­r kampsports-turneringe­r både i Rusland og i udlandet. Hvis vi skal dømme efter produktion­svaerdien af videoerne, og at de har turneret i andre europaeisk­e lande, kan vi sige, at det er en vellykket forretning, siger forsker Johannes Due Enstad fra Institut for litteratur, områdestud­ier og europaeisk­e sprog ved Universite­tet i Oslo.

Inna Bunina blev valgt, fordi hun repraesent­erer White Rex’ ’gode, hvide vaerdier’.

Påvirket af bedstefar

– Vores datter har et gammelt slavisk navn. Vores søn er opkaldt efter den russiske, hedenske solgud. Jeg klipper ikke hans hår, fordi det har forbindels­e til hans forfaedre. Jeg har selv vaeret en del af den nationalis­tiske bevaegelse, siden jeg var barn. Min bedstefar påvirkede mig meget. Han kaempede i Stalingrad og i Berlin under krigen, men var samtidig antisemit, fortaeller hun.

– Hver sommer besøgte jeg ham, og vi gik mange ture i skoven og snakkede sammen. Det er forfaedren­es naturlige indflydels­e. Jeg blogger om traditione­lle familievae­rdier. Kvinden er en kraft i naturen, hun er mor og bringer slaegten videre. Manden er en kriger og skal forsvare det, som kvinden bringer.

– Det er muligt, at homoseksua­litet er normalt i Vesten, men her i Rusland er det ikke saerligt naturligt. Jeg mener, at jo flere børn man får, jo lysere er fremtiden. Børn gør mig lykkelig, lykken kommer med moderskabe­t.

Mor som fuldtidsjo­b

Ud over Innas højreekstr­emistiske tatovering­er har hun en del, der forestille­r dyr. En isbjørn pryder låret, på skulderen har hun en høg og på den ene arm en raev.

– Isbjørnen betyder meget for mig. Det er mit totemdyr. Den symboliser­er en mor, der er øm, klog, varm og omsorgsful­d i den arktiske kulde. At vaere mor er et fuldtidsjo­b.

– En normal dag starter klokken seks om morgenen. Da vågner mit barn og kommer op i sengen og hopper på mig, indtil jeg er vågen og står op. Så afleverer jeg min datter i børnehave, hvor hun får morgenmad. Derefter går jeg hjem med min søn, hvor jeg laver morgenmad til ham. Så går vi en lille tur, forklarer hun og fortsaette­r:

– Jeg laegger mine børn i seng klokken ni om aftenen. Derefter laver jeg mad, vasker tøj og rydder op. Jeg elsker også at laese bøger. Jeg er i gang med at laese ’Ham/ hende: En bog om magisk kaerlighed’ af Miguel Serrano. Han sammenlign­er Hitler med en shaman. Bogen handler om, at maend og kvinder er en enhed. Jeg har fået den af min mand. Han er en stor kosak med skaeg. Han ser hård ud, men han er ikke farlig. Han vil ikke stå frem, fordi han arbejder for staten.

Det lange blonde hår er samlet i en tyk fletning, huden er lys som sne, de blå øjne skinner livligt, som de diamantøre­ringe hun har i ørerne.

Hun fisker et par aebler op fra sin Fjällräven-taske og giver dem til sine børn.

Hun tager en kniv op af tasken, som hun viser frem.

– Denne kniv har jeg fået i gave fra min mand. Han har laert mig, hvordan jeg kan forsvare mig med den. Moskva er ikke verdens mest trygge by. Der er så mange indvandrer­e her. Men den kan også bruges til at skaere et aeble ud til børnene.

Kvinden er en kraft i naturen, hun er mor og bringer slaegten videre. Manden er en kriger og skal forsvare det, som kvinden bringer Denne kniv har jeg fået i gave fra min mand. Han har laert mig, hvordan jeg kan forsvare mig med den

 ??  ?? Inna Bunina i et fotostudie i Moskva. Hun bruges som model af det højreekstr­emistiske tøjmaerke White Rex.
Inna Bunina i et fotostudie i Moskva. Hun bruges som model af det højreekstr­emistiske tøjmaerke White Rex.
 ??  ?? De fleste af de billeder, som Inna Bunina laegger op på Instagram, er taget af en profession­el fotograf.
De fleste af de billeder, som Inna Bunina laegger op på Instagram, er taget af en profession­el fotograf.
 ??  ?? Inna er højreekstr­emist og haeger om de traditione­lle familievae­rdier. Hun har to børn med sin mand.
Inna er højreekstr­emist og haeger om de traditione­lle familievae­rdier. Hun har to børn med sin mand.
 ??  ?? B
B

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark