Ekstra Bladet

Ekspert: De kan stadig nå at redde forholdet

. TIL DØDEN OS SKILLER HÅBET LEVER: – Nu har Henrik og Margrethe fået luftet deres beskidte sengetøj, og så må de se fremad, siger ’Gift ved første blik’-psykolog Sisse Find Nielsen

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD JØRGENSEN PRIVATFOTO rms@eb.dk

Sisse Find Nielsen var en af ekspertern­e i den seneste omgang af DR’s succesprog­ram ’Gift ved første blik’, der som bekendt går ud på at sammensaet­te par og rådgive dem i at få et langt og lykkeligt forhold, hvor man taler om tingene og undgår unødige konflikter.

At dømme ud fra den seneste tids dramatiske udvikling i forholdet mellem Henrik og Margrethe kunne de godt se ud til at kunne bruge en dygtig parforhold­s-coach, men spørgsmåle­t er, om de egentlig nogen sinde har vaeret ’et godt match’, som det hedder i ’Gift ved første blik’- verdenen.

– Det virker, som om deres forhold er låst fast i noget lidt barnligt ’holden fast på sit eget’, og så er deres situation lidt ekstraordi­naer, fordi den ikke kun handler om deres interne forhold, men også deres offentlige status. Det er et dobbeltspi­l, der er kørt ud i det ekstreme i den forstand, at Henrik også har brug for at positioner­e sig udadtil og sige ’hertil og ikke laengere – jeg finder mig ikke i noget’, siger Sisse Find Nielsen.

Ifølge Sisse Find Nielsen har kong Henrik endnu engang udvist et stort behov for offentligt at demonstrer­e sin magt.

– Jeg tror, det er medvirkend­e til, at han møder kritik. Folk taenker simpelt Det går ikke så godt med at blive enige i privaten for Henrik og Margrethe, men det er der råd for, mener psykolog.

Deres forhold er låst fast i noget lidt barnligt

hen: ’Lad det dog blive inden for hjemmets fire vaegge’. Det virker ikke til hans fordel.

– Det vaekker tvaertimod sympati for hans kone, siger Sisse Find Nielsen og fortsaette­r:

– Det er absolut ikke givtigt for et parforhold. Der er ikke nogen fremdrift eller perspektiv i det. Det, man ønsker sig i et parforhold, er, at man er i stand til at udvise Sisse Find Nielsen er klar med gode råd til de kongelige. storhed over for hinanden i stedet for at føle sig forsmået. Rummelighe­d er fundamenta­lt afgørende i et parforhold, og den har det åbenbart lidt svaert med at udfolde sig i hos dem lige nu.

Våbenhvile

– Kan man som par komme godt videre efter noget som det her?

– Ja, det kan man sagtens. Det afgørende er, at de traeffer en beslutning om at stå sammen. Nu har de fået luftet deres beskidte sengetøj, og så må de se fremad.

– Vi så eksempelvi­s hos Clinton-parret, at det kan lade sig gøre at komme videre efter en stor offentlig krise. Man kan sagtens komme staerkt tilbage.

– Der er i virkelighe­den nok ingen graenser for, hvad man kan komme tilbage fra. Og lykkedes det dem at komme videre efter en svaer krise, vil det kaste respekt af sig, siger Sisse Find Nielsen.

Der er dog en vigtig ting, der skal på plads først, hvis de to skal gøre sig forhåbning­er om at få parforhold­et på ret kurs igen:

– De skal holde op med at stå så fast på deres positioner og skyde på hinanden, pointerer Sisse Find Nielsen.

 ?? FOTO: JAKOB ?? Skal stå sammen
FOTO: JAKOB Skal stå sammen
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark