Ekstra Bladet

Kong Henrik i glas og ramme ved Roskilde Domkirke

- PRIVATFOTO

Mens diskussion­erne om kong Henriks overrasken­de beslutning om at forbigå Roskilde Domkirke i døden stadig raser blandt royalister, eksperter og almindelig­e undersåtte­r, tog en eller flere spøgefugle i går sagen i egen hånd og satte et billede af Margrethes egenrådige mand op uden for kirken.

Det indrammede foto haenger på lågen ind til den aflukkede gård, hvor en del andre kongelige ligger begravet.

En turist fra Aarhus var vaks med mobilkamer­aet og sendte billedet Bladet.

Han kom forbi domkirken ved 9.30-tiden lørdag formiddag, da han opdagede det indrammede billede af den unge Henrik i galla-outfit, og han kunne ikke undgå at traekke på smilebånde­t.

– Jeg synes, det er lidt morsomt, at man har haengt et billede op på gitterlåge­n til der, hvor Margrethes foraeldre ligger begravet. Mon ikke det bare er et humoristis­k indslag, siger Alex fra Aarhus til Ekstra Bladet.

Den aegte kong Henrik har ikke haft travlt med at tale med pressen siden torsdagens overrasken­de melding, men TV 2 har mødt hovedperso­nen, og han er ifølge tvstatione­n ked af debatten.

Han siger dog samtidig, at han fastholder sine synspunkte­r om sin begravelse, som han for øvrigt betragter som en privat sag.

Det var lørdag ikke muligt at få en kommentar fra Roskilde Domkirke.

Ukendte spøgefugle tog sagen i egen hånd og sørgede i går for, at kong Henrik kom på plads ved Roskilde Domkirke.

Det indrammede foto haenger på lågen ind til den aflukkede gård, hvor en flere kongelige ligger begravet

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark