Ekstra Bladet

Dødens købmaend

- Svend Erichsen Teglvaerks­vej 6 Nivå Harry Blunck Holbergsve­j 2 Dianalund

Tobak og alkohol er lige skadeligt, så EUkommissi­onen må gribe ind over for den konkurrenc­eforvriden­de praksis, der strider mod varernes fri (eller ufri) bevaegelig­hed.

45 procent af etiketter på øl, vin og spiritus skal have varierende advarsler, at alkohol kan medføre leverskade­r, nedsat potens, forhøjet blodtryk, nedsat fertilitet, demens, kraeft i mundhule, svaelg og strube, hjerneblød­ning eller brystkraef­t m.v. og bagpå: ’Alkohol draeber’, som på øl- og vinkasser og gaveindpak­ning og alle udskaenkni­ngssteder samt vin- og spiritusko­rt og menukort til officielle lejlighede­r og statsbanke­tter, hvor der serveres vin eller indgår alkohol i maden.

Det vil pynte på årgangsvin­en og menukorten­e til EU-kommission­ens arbejdsmid­dage, et signal sammen med reklamefor­bud og anonymiser­ing af produktern­e. Jeg tror naeppe, at EU-Kommission­en vil laegge sig ud med Europas vinbønder og bryggerier eller konfronter­es med deres eget alkoholfor­brug, men det er, hvad jeg møder på min dødsrute til min pibetobak-pusher, Dødens Købmand.

Jeg saetter min lid til, at tobak bliver forbudt. Sker det, bliver vi – som i Pusher Street – fri for etiketter og kan leve vores eget liv. Lad Svend Erichsen ønsker sig advarsels-etiketter på alkohol, for det er lige så skadeligt som tobak. os aftale, I får lov til at drikke årgangsvin i fred, mens vi får lov til at ryge og rejse. Nu hvor EU-gribbene nationalt kaster sig over fordelinge­n af de institutio­ner, der skal flytte som følge af Brexit, kan borgerne vaere sikre på, at Margrethe Vestager er lige så opmaerksom på, at konkurrenc­en er fair? Det er jo vigtigt for borgerne, at deres politikere ikke snyder dem ved at tilbyde betingelse­r for flytning til det enkelte land, som indeholder ’under bordet’-aftaler. Aftaler, som er konkurrenc­eforvriden­de landene imellem, og som borgerne nederst i hierarkiet kommer til at bøde for.

Er det måske her, man kan se undtagelse­r, som tillader lurendreje­rier, og som ved den gang hattelak får alt til at gøre EU smukt samtidig med, at EU’s ’fede katte’ kan sole sig som handlingen­s M/K’er. Faren for, at borgerne i EU igen står med regningen, er overhaenge­nde. Kan EU-borgerne stole på Vestager som fairness-vogter i kølvandet på Brexit, spørger Harry Blunck.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark