Ekstra Bladet

Flemming Povlsen

-

Det vildeste er vejen derhen. Den er vanvittig. Man tager skridt efter skridt, og så pludselig er man der på det naestøvers­te trin. Det sidste skridt er klart det svaereste – det at vinde finalen.

Opbakninge­n fra alle sider, og den måde Danmark kommer ind i finalen på, den giver vinger. De har slået store modstander­e, de er overkommet skadesprob­lemer, og de har vist mentalstyr­ke i semifinale­n.

Der er mange lighedspun­kter mellem vores hold dengang og kvindernes nu. Det er en gruppe spillere, der accepterer hinandens fejl og har en enorm vilje til at ville reparere på medspiller­ens fejl.

Men når man først står der, så er det virkelig noget specielt, og uden man skal taenke for meget over det, så er det nok en once in a liftime-oplevelse for at spille sig endnu laengere ind i historiebø­gerne.

Det handler om at vinde

Det er klart, at det er sjovt at stå i en finale – men altså: Det er det at vinde en finale, som bekraefter en som fodboldspi­ller og som hold.

De har vist kvalitet og har vist, hvad de kunne imod Holland i den første kamp. Da de først fik smidt nerverne over bord, så var de klart det bedste hold.

Så hvis de kan lade nerverne ligge i omklaednin­gsrummet og tage den holdånd med ud på banen, som de har vist indtil nu, så er muligheder­ne for at vinde mod hjemmebane­favoritten absolut til stede.

Det er ikke størrelsen på den modstander, man møder, der er afgørende – det er poweren på ens eget hold.

Med de optimistis­ke, danske briller så tror jeg, at kampen i aften ender 2-1 til Danmark.

 ?? FOTO: /RITZAU/KIM AGERSTEN ?? Flemming Povlsen og Henrik Larsen med beviset på den danske bedrift.
FOTO: /RITZAU/KIM AGERSTEN Flemming Povlsen og Henrik Larsen med beviset på den danske bedrift.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark