Ekstra Bladet

John Sivebaek

-

Det er svaert at beskrive, hvordan det er at vaere i en EM-finale. Det er en uvirkelig følelse at vaere nået så langt, og sådan tror jeg også, at kvinderne har det.

Det er en intens glaedesføl­else ud over alle graenser.

Ligesom os vinder de semifinale­n på straffespa­rk. Noget der egentligt er meget tilfaeldig­t – hvem der lige kan dreje det til sin fordel. Vi gjorde det for 25 år siden, og forleden gjorde kvinderne det igen.

Det gaelder om at nyde det

Der er mange mentale ting, der spiller ind i det her, når man når så langt.

Jeg vil anbefale, at de bare går ud og nyder det. De er nået finalen, og nu skal de bare gå ud og spille kampen, som var det enhver anden.

Vi havde den følelse, efter vi havde vundet semifinale­n og skulle møde overmagten, at vi bare ville nyde det, og så endte vi med at vinde. Fra start havde vi måske ikke lige troen på, at vi ville vinde, men den kom hen af vejen, som kampen den udviklede sig, og sådan tror jeg også, at det vil vaere i aften.

De skal bare spille, det de kan, og nyde, at de er i en finale i en så stor turnering.

Kan Danmark gå ud og vinde 2-0, som vi gjorde, så har de skrevet endnu et kapitel i dansk fodbold historie, og det ville vaere fantastisk.

Jeg har ikke set Holland spille, så hvor staerke de er, ved jeg ikke. Men kan Danmark gå ud og vinde 2-0, som vi gjorde, så har de skrevet endnu et kapitel i dansk fodbold historie, og det ville vaere fantastisk.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark