Ekstra Bladet

Brøndby kan skubbe FCK af tronen

- SÅ ER TIDEN SELV OM NEW FIRM SØLVMEDALJ­ERNE FRA SIDSTE DER ER MED MENS FCK HAR FCK SKAL DERIMOD TØFFES EUROPA-TERMOMETER: FCK: FCM:

inde til saesonens første derby, og der er masser at glaede sig til!

Disse kampe lever altid deres eget liv, men alligevel bliver det interessan­t at se, hvor taet Brøndby er kommet på FC København.

Havde man spurgt mig for en uge siden, efter FCK’s indsats mod Hobro, havde jeg lagt hovedet på blokken og sagt med sikkerhed i stemmen, at Brøndby ville snuppe de tre point.

Siden da leverede FCK en solid indsats mod Vardar og er nu klar til sit 11. europaeisk­e gruppespil på 12 år, mens Brøndby blev straffet i Spilt og igen må konstatere, at det ikke blev en laengereva­rende turné i Europa denne saeson.

som sagt altid finder sit eget spaendings­niveau, så må de europaeisk­e kampe have rykket på styrkeforh­oldet, og jeg kan da sagtens forestille mig, at avancement­et i Champions League-kvalifikat­ionen har fjernet et åg fra FCK’ernes skuldre, mens Brøndby igen må saette alle sejl ind på Superligae­n og dermed ikke har råd til at fejle i de indbyrdes kampe mod FCK – heller ikke selv om søndagens kamp blot er den første af fire denne saeson …

Når jeg skriver, at Brøndby dårligt kan tåle at tabe mod FCK fire runder inde i saesonen, skal det selvfølgel­ig tages med et gran salt, for der er lang vej, til medaljerne skal uddeles i slutningen af maj. Men jeg mener, at Brøndby har en reel chance for at skubbe FCK af tronen denne saeson, og hvis det skal ske, er de indbyrdes Københavne­r-opgør livsvigtig­e!

saeson må sgu have givet blod på tanden på Vestegnen, og når Troels Bech og co. har set FCK halte sig i gang med saesonen, så har man åbnet tegnedreng­en og i dansk målestok hentet store navne ind til midtbanen i Simon Tibbling, Lasse Vigen, Kasper Fisker og Besar Halimi. Samtidig har man holdt på Hany Mukhtar og Frederik Rønnow.

Det tyder da på, man har spaendt buen i Brøndby for at ligge på lur, hvis FCK skulle vaere til at tale med i år. Og mon ikke, det skal vaere i år, hvis Brøndby skal traede et skridt op på podiet? Jeg havde i hvert fald ikke forestille­t mig, at FCK’s bundniveau var så lavt i perioder af kampene, som det har vaeret tilfaeldet i denne saeson.

Men med sejren over Vardar er FCK dog igen-igen sikret en millionind­sprøjtning via gruppespil­let i Europa, men om det bliver den helt store Champions League-indsprøjtn­ing, må tiden vise. FCK har allerede brugt godt 35 mio. kr. på nye spillere i dette vindue, og Solbakkens hold bliver naeppe nemmere Lasse Vigen Christense­n, Christian Nørgaard og de øvrige Brøndby-spillere kommer ikke til at spille europaeisk fodbold og må saette alle sejl ind på Superligae­n.

Mon ikke, det skal vaere i år, hvis Brøndby skal traede et skridt op på podiet? Jeg havde i hvert fald ikke forestille­t mig, at FCK’s bundniveau ville vaere så lavt i perioder af kampene, som det har vaeret tilfaeldet

at slå naeste saeson, når det defensive koncept formegentl­ig sidder mere på rygraden igen.

andre ord stadig milevidt mellem de to klubber økonomisk, og man kan ikke løbe fra, at FCK under Ståle Solbakken har vaeret en magtfaktor i dansk fodbold med syv mesterskab­er og fire pokaltitle­r i nordmanden­s regime.

Men her og nu, i øjebliksbi­lledet, er Brøndby taettere på FCK, end man har vaeret i mange år, og med en sejr på hjemmebane­n er forspringe­t fire point. Selv om det er tidligt på saesonen, så kan det lille hul i tabellen skabe en stor optimisme på Vestegnen, saerligt fordi FCK har lagt famlende fra land rent spillemaes­sigt.

haft svaert ved at finde melodien, har Brøndby kørt på med Zornigers underholde­ne presbold – både på godt og ondt. For selv om Brøndby har scoret masser af mål, så har man satme et problem, hvis der i hver eneste kamp skal scores tre-fire mål for at traekke sejren i land …

Det har da vaeret en fornøjelse at se på, når Brøndby har spillet, og de har vel spillet den mest underholde­nde kamp i hver eneste runde hidtil denne saeson, men selv om Zorniger lover mål og valuta for pengene på Brøndby Stadion, så er

jeg sikker på, han gerne vil stabiliser­e sit forsvar betydeligt.

Det lover dog godt for underholdn­ingsvaerdi­en i derbyet, og begge hold foraerer tonsvis af chancer vaek. Det er langt fra tilfredsst­illende for traenerne, men for os andre, så er det da sjovt at kigge på – også fordi det er to stilarter, som er vidt forskellig­e og overlader plads til holdenes styrker:

Brøndby skal laegge et højt pres og sørge for at stresse FCK’s centerfors­var – for så har vi set, at saerligt Lüftner smider meget vaek.

Brøndby skal udfordre Nicolaj Thomsen i defensiven på højre back – det formåede Vardar ikke for alvor at gøre.

Endelig skal Hany Mukhtar traede i karakter mellem de to fire-kaeder, og tyskeren skal til at genfinde sin rolle i det chanceskab­ende spil for Brøndby.

gøre følgende: Spille sig igennem det første pres og holde på bolden.

Fordele spillet ud på kanterne. Der vil vaere plads bredt i banen med Brøndbys diamant på midten, og det er normalt rent guf for FC Københavns backs.

Få udnyttet, at der er god plads bag Brøndbys centerfors­var. Det er blevet udstillet, uanset om der er Hermannsso­n eller Arajuuri, der spiller ved siden af Röcker.

Der er altså lagt op til et underholde­nde brag af et derby i en internatio­nal kulisse med 20.000 tilskuere på laegterne – og så gør det jo ikke noget, at Brøndby for første gang laenge kan saette aerkerival­erne bare en lille smule under pres.

Det kan godt vaere, at der er lang vej til Aserbajdsj­an, men FCK’s rute til Champions Leaguegrup­pespillet blev da noget kortere, da man trak Qarabag.

Det var i hvert fald den modstander, jeg havde foretrukke­t, hvis jeg var FCK-manager. Selv om Qarabag har vaeret i Europa Leaguegrup­pespillet de tre seneste saesoner, så bør FCK ordne de aserbajdsj­anske mestre og sparke døren ind til Champions League igen.

Man kan heller ikke klage over lodtraekni­ngsheldet i Midtjyllan­d, som skal en tur til Cypern, hvor Apollon Limassol venter i varmen.

FCM kunne have trukket både Panathinai­kos og Hajduk Split, og så skal man ikke aergre sig over at traekke de cypriotisk­e pokalvinde­re.

Begge danske hold slutter hjemme, hvilket er en stor fordel. Jeg tror på, vi får FCK i Champions League og FCM i Europa League!

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Det store opgør
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Det store opgør
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark