Ekstra Bladet

IKKE ET ORD OM KUGLERNE

- Ask@eb.dk

Kevin Magnussen var en ombejlet herre i går, da han var i København for sammen med andre kendte racerkører­e at køre penge ind til fordel for kraeftramt­e børn i forbindels­e med Copenhagen Historic Grand Prix, der løber af stablen i denne weekend.

– Nej, lød svaret konsekvent fra Magnussen.

Vi ved derfor ikke, hvad han synes om, at kvikke marketingf­olk har produceret T-shirts med påskriften ’Suck my balls, mate’, som i tilsynelad­ende stort tal blev solgt på racer-festivalen.

Plat afbrydelse

Fyndordet refererer naturligvi­s til Magnussens rappe replik, da Formel 1-kollegaen Nico Hülkenberg efter grandprixe­t i Budapest klagede over danskerens kørsel.

’Sut mine kugler, kammerat’, hvislede Magnussen og vandt tilsynelad­ende manges beundring.

– Det var jo også plat af Hülkenberg at bryde ind i et tv-interview for at brokke sig, så det var fint, at Kevin bare fyrede tilbage, sagde motorsport­sentusiast­en Søren Blume i går, da han iført en af de 300 kroner dyre Tshirts ventede på, at Magnussen sprang i vognen.

Blume har i 15 år vaeret en del af Jan Magnussens ’Suck my balls, mate’-T-shirten – en hyldest til Kevin. Formel 1-stjernen havde slet ingen kommentare­r til konflikten med Nico Hülkenberg. slaeng. De er naboer og venner gennem mange år, og Blume har kendt Kevin, siden racerkører­en var en lille dreng.

– Det er fint, at han traeder i karakter. Han skal ikke bare dukke nakken, sagde Søren Blume – eller snarere råbte, for larmen i Bellahøj var øredøvende.

Ikke mindst Magnussens Ferrari gav nogle gevaldige brøl fra sig, når han speedede op ad den sydlige langside på Hvidkildev­ej.

Protestban­nere fra beboere var ophaengt på husgavlene og forsøgt daekket af arrangører­ne med reklameban­nere.

’5 år er nok – send løbet videre’, stod der på et banner. ’Nej tak til motorstøj’ og ’Frit Bellahøj’ på andre.

Jublende lykkelig

Protestern­e var uden effekt. Intet stod i vejen for de brølende racerbiler og de tusinder af fans, der var mødt op på arrangemen­tets første dag. Ni-årige Emilio Højman-Michaelide­s fik et klap på skulderen og autograf på både løbsprogra­m og Tshirt, da han efter lang tids venten endelig traf Kevin Magnussen.

Emilios mor, Rikke Højman, skød et par billeder af de to og nød at se sin søn jublende lykkelig.

Det er fint, at han traeder i karakter. Han skal ikke bare dukke nakken

– Han har vaeret helt vild med Formel 1, siden han var tre år, så det er stort for ham. Og hvor er han sød, Kevin, at han tager sig tid til det her. Det er dejligt, sagde Rikke Højman.

Efter lidt over en time i bilen var det slut for Kevin Magnussen, og med sin lyseblå skjorte gennemvaed­et af sved på ryggen forsvandt han ind i Magnussen Racing Experience­s vip-område. Med et bredt smil, men uden ord.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Fint besøg
FOTO: ANTHON UNGER Fint besøg
 ?? FOTO: ANTHON UNGER ??
FOTO: ANTHON UNGER
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark