Ekstra Bladet

KLASSIKERE­N ER FORTSAT DEN MEST HELSTØBTE

Volkswagen Golf er den bedste allroundbi­l i klassen og slet ikke så dyr laengere

- CO2 per km: Motor: 0-100 km/ t.: Topfart: CHRISTIAN SCHACHT FOTOS: EBBE SOMMERLUND

Faceliftet er begraenset udvendigt, men teknisk er det blevet til en stribe små forbedring­er. Om det er fodbold, oktoberfes­t eller bilprodukt­ion, går de til den, vore tyske naboer.

Det gaelder også i bilernes verden. Volkswagen Golf er så fremragend­e, at man må spørge sig selv, om en mellemklas­sebil overhovede­t kan blive bedre. Siden den seneste model på markedet, har den naermest vundet alle de gruppetest, den er stillet op til.

Til testen har vi indskrevet den mest solgte version, en 1,4 tsi Comfortlin­e med den staerke og økonomiske 125 hk motor til 263.995 kr. plus levering. Det er faktisk en yderst konkurrenc­edygtig pris, og VW har da også saenket prisen på Golf betydeligt de seneste år, og faktisk kan du få en Golf fra 209.995 kr. med haederligt udstyr.

Tidløse linjer er med til at gøre Golf til et ikon blandt mere flygtigt designede konkurrent­er, haevder VW, og vi er tilbøjelig­e til at give dem ret.

I virkelighe­den har Golf kun en rigtig ulempe her i testen, og det er, at der til efteråret kommer en helt ny 1,5 motor med 130 hk, som er endnu mere økonomisk.

De fleste vil finde sig til rette med alufaelge, multifunkt­ionslaeder­rat, adaptiv fartpilot og komfortsae­der, der er standard i Comfortlin­e.

En avanceret nødbremse er standard i alle modeller, den bremser også for fodgaenger­e og fungerer helt op til 80 km/t.

Først og fremmest er der også god plads i kabinen til lange ben, men også rejsende med højt hår har det godt på bagsaedet.

For slet ikke at tale om foran, hvor man til tider føler, at Golf er en halv klasse større og dermed også mere behagelig end de fleste andre i klassen.

Der er storartet overblik fra kabinen hele kompasset rundt, og inde på de velvoksne forsaeder er der rigtig rart at vaere.

Foran rattet stråler det overskueli­ge og enkle instrument­braet af førsteklas­ses knirkefri materialer. Den sorte plast er blød og laekker at røre ved.

Vellykket kompromis

Det er dog isaer køreopleve­lsen, som imponerer.

Her er det mest vellykkede kompromis mellem komfort og sport, og ganske små håndledsbe­vaegelser på rattet får folkevogne­n til at sno sig som en snog mellem ujaevnhede­rne.

Kør så ud på motorvejen, hvor fjedrene glatter bedst ud, og støjniveau­et er det laveste. Motorstøj er der heller ikke meget af, og så naesten det allerbedst­e: Golf er bare så let at betjene og køre, at man lynhurtigt føler sig hjemme.

Fornemmels­en holder bag rattet, hvor designet er omtrent lige så kedeligt som bilen udvendigt, men alting smaekker, klikker og drejer en smule bedre i VW, og man føler sig omgående hjemme bag rattet.

Med en høj siddestill­ing i faste saeder er ergonomien noget naer det allerhøjes­te niveau på markedet.

Golfen er knap så underholde­nde at køre i som Honda Civic, men befinder sig på et højt niveau. Den klarer alt fra hullede biveje til kuperede motorveje med glubende appetit.

Hurtigt ind i svingene, neutral i kurver. Mekanikken spiller også dygtigt med: gearskift, som er korte og kontante, koblingen er let og praecis, og motoren er villig og veloplagt.

Man føler sig omgående hjemme bag rattet

Kabinen er måske ikke det mest interessan­te sted at vaere, men otte tommer skaerm er standard.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark