Ekstra Bladet

Det hjaelper ikke at jamre. Pco går ikke vaek, og jeg er taknemmeli­g for, at der er ved at komme lidt opmaerksom­hed på sygdommen

-

NÅR MAN ER UNG

og vil have det sjovt med vennerne, er en stram kostplan en pest. Men faktisk kan kosten gøre en stor forskel i forhold til det syndrom, Jill har.

– Mange med pco bliver meget tykke, det er hormon-delen af vores sygdom. Og jeg ville ønske, at jeg var bedre til at følge alle de forskrifte­r, jeg får. For jeg ved godt, at kulhydrate­r er rigtigt skidt for min sygdom. Jeg skal i stedet spise rigtigt meget grønt. Men hvad gør man, når man godt kan lide pizza?

JILL GRINER,

for det er nødvendigt at holde sin sygdom ud i strakt arm for ikke at lade sig overvaelde af den.

– Det hjaelper ikke at jamre. Pco går ikke vaek, og jeg er taknemmeli­g for, at der er ved at komme lidt opmaerksom­hed på sygdommen. Det betyder,

MEN KAERESTEN ANDERS

i stiv arm, fortaeller Jill.

– Jeg fik diagnosen, før, jeg mødte ham så han har altid kendt til min sygdom. Lige da vi var flyttet sammen, tog vi det med diaeten meget alvorligt. Men så gik det ned ad bakke på grund af vores hygge-tilbøjelig­heder og min kraesenhed. Jeg ved, det er dumt, for det haevner sig. Jeg bliver traet og helt draenet for energi, hvis jeg ikke bare passer lidt på. Det gaelder også i forhold til alkohol.

– Og jeg bør traene tre gange om ugen. Men det kniber. Mit job tager meget tid. Det gør mit hjem, min hund, min kaereste og mine venner også. Og jeg ved godt, at gå tur med hunden slet ikke er motion nok, men lige nu har jeg ikke overskud til mere. Jeg har en rigtig slap rygrad.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark