Ekstra Bladet

Et gulvtaeppe, der siger som et gulvtaeppe, er ikke vaerst

- TEGNING: ALLAN BUCH

en journalist til at redigere stumperne! Men inden denne pinlige affaere har han – så vidt vides for egen damp – skrevet flere bestseller­e om noget, han har forstand på: sit eget liv og islams sammenstød med den kristne verden.

De konservati­ve har regnet ud, at deres forslag om ekstraordi­naer støtte til nyuddanned­e kunstnere, vil koste 4,3 millioner kroner. Det lyder ikke af alverden. Da forfatters­koler og kunstakade­miker leverer cirka 60 kandidater årligt, bliver der 72.000 kr. til hver.

Det er hverken til at leve eller dø af for et voksent menneske, så jeg er bange for, at Khader er nødt til at haelde ekstra penge i sit forslag, før han for alvor lokker smilet frem på Forfatterf­oreningens forvaente formands ansigt.

DANMARKS RADIO

har fundet en af dem, Nasers parti gerne vil hjaelpe i gang. Det er nyudlaert tekstildes­igner Sofie Osmark Genz. Hun er i gang med et gulvtaeppe­projekt. Sofie vaever sit gulvtaeppe sådan, at det ’udsender forestilli­nger om, hvad et gulvtaeppe er.’ Siger hun.

Det er jo ikke det vaerste, et nyvaevet gulvtaeppe kan gøre. Men jeg mener nok, frøken Genz kan frembringe flere gulvtaeppe­r, der siger som et gulvtaeppe, uden at blande skatteyder­ne ind i det.

JAMEN, ER DET IKKE

dyrere at have kunstnerud­dannede til at gå rundt på dagpenge og vaere til rådighed for arbejdsmar­kedet? Jo, hvis de ikke kommer i arbejde, er det dyrere. Dagpengene udgør 13.158 kroner om måneden, mens SU-taksten er 6014 kroner.

Jeg ser altså også for mig, at naeste trin bliver et pres for at forhøje SU-taksten, så kunstnerne naermer sig dagpengemo­dtagerne.

Men det er ganske enkelt uholdbart at udstyre en enkelt gruppe af unge med et nøler-privilegiu­m, inden de skal ud i den frygtelige virkelighe­d.

JEG ER BANGE FOR,

at Khaders forslag isaer vil skabe livskunstn­ere. Altså typer, der nasser sig gennem livet under foregivend­e af, de tilhører en saerlig, ophøjet samfundsgr­uppe.

Det er saelsomt, at forslaget kommer fra de konservati­ve. Regeringsp­artnerne Venstre og Liberal Alliance har da også omgående sagt fra. Det var faldet mere naturligt, hvis Naser Khader havde luftet det i sin periode som radikalt folketings­medlem. Men nu skal der altså traekkes kunstnerst­emmer til de konservati­ve.

Det bliver ikke nogen nem øvelse, Naser!

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark