Ekstra Bladet

IKKE EN KONGE VAERDIG

-

DET ER IKKE NYT, at prins Henrik gerne vil have titel af konge – det har han efterhånde­n gentaget utallige gange. Det nye er, at han nu uden omsvøb bebrejder sin kone, dronning Margrethe, at hun ikke har skaffet ham titlen. I et opsigtsvae­kkende interview med Se og Hør, der fangede en solbrun Henrik i åben sportsvogn i Sydfrankri­g, siger han, at Margrethe har gjort ham ’til en nar’, og at han ikke giftede sig med hende for at komme til at ligge ved hendes side i Roskilde Domkirke.

DET ER MILDEST TALT ikke saerlig sødt sagt. HENRIK HAR

hidtil vaeret kongehuset­s mest opløftende element i kraft af sin folkelighe­d med hang til spadseretu­re på Christiani­a, syngepiger og besynderli­ge gevandter. Derfor besluttede vi, folkets avis, Ekstra Bladet, at opfylde hans allerhøjes­te ønske, og give ham kongetitle­n. Herregud, manden havde stået trofast ved sin kones side i 50 år og vinket tålmodigt til undersåtte­rne. Hvad ville der gå af os for at kalde ham konge?

SÅ SIDEN

Det, han siger om sin kone, er simpelt hen ikke en konge vaerdig

Kvindernes Internatio­nale kampdag i 2015 har vi konsekvent kaldt Henrik for Kong Henrik.

VI GAV HAM

også titlen for at udstille, at kongehuset er et levn fra fortiden, hvor tiden er gået i stå på enevaelden­s tid. Derfor udstiller Henriks kamp for kongetitle­n også, hvor absurd hele det royale foretagend­e er. Hvis en kvinde er gift med kongen, er hun altid dronning, men hvis dronningen er regent, så er hendes mand ikke konge, men kun prins.

MANGE ER

allerede i gang med at udbrede sig om, at Henriks bitterhed må vaere et udtryk for, at han er syg. Nogle vil sikkert også taenke, at han har smagt lidt for meget på sin egen sure rødvin, umiddelbar­t før Se og Hørs reporter fangede ham. Både sygdom og alkohol kunne tjene som formildend­e omstaendig­heder. Men da kongehuset som saedvanlig intet siger, er det eneste, der står tilbage, et ualmindeli­g groft angreb fra en snotforkae­let aegtemand, der i mere end 50 år har kunnet leve i sus og dus på de danske skatteyder­es regning, alene fordi han var gift med den kone, som han nu åbenlyst foragter.

MAN MÅ DESVAERRE

sige, at de formildend­e omstaendig­heder i Henriks kamp for kongetitle­n er forsvundet. Det, han siger om sin kone, er simpelt hen ikke en konge vaerdig. Allerminds­t folkets konge.

DERFOR FRATAGER VI

ham hermed kongetitle­n på Ekstra Bladet. Kong Henrik fremstår i dag som en ynkelig tudeprins.

 ?? Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@eb.dk ?? ET PAR FRA MADSEN
Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@eb.dk ET PAR FRA MADSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark