Ekstra Bladet

EKSTRA BLADET ER

-

bekendt med identitete­n på to varetaegts­faengslede FCK-fans. Vi skriver ikke deres navne, da der ifølge vores oplysninge­r – i hvert fald på nuvaerende tidspunkt – ikke er

sag mod dem. nogen

blandt de ledende FCK’ere i fanmarchen var der en frygt for, at det kunne udvikle sig, hvis gruppen blev bragt til stilstand.

For blandt de mange tusinde i flokken var der også personer med hang til vold. Derfor reagerede én af de ansvarlige for marchen.

’Flyt dig, flyt dig’, skulle han – ifølge FCK-kilder – have råbt til en urobetjent, så tilhaenger­ne kunne fortsaetMe­n fan-figur dog slet ikke. Han får efter fem dage at vide, at han er løsladt, og der skulle ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r på nuvaerende ikke vaere en sag imod ham, og det synes yderst tvivlsomt, om det nogensinde sker.

Anholdelse­n af de to FCKfans er langtfra de eneste på pokalfinal­edagen, hvor politiet samlet anholder 14 personer, og i hele otte tilfaelde føler ordensmagt­en det nødvendigt at traekke pistolerne.

sagen mod de to fremtraede­nde FCK-fans bliver ikke glemt. Den skaber vrede og frustratio­n i det københavns­ke fanmiljø.

Her mener mange, at politiet har anholdt uskyldige, der oven i købet har fremtraede­nde roller og naerer stor respekt i både det organisere­de og uorganiser­ede fanmiljø i hovedstade­n.

Siden pokalfinal­e-marchen har der derfor vaeret iskold luft mellem FCK-fans og politiet. Det har FCK’s fans også signaleret i denne saeson, når de har spillet i Parken.

Til kampene mod AaB og Hobro og så sent som i onsdags, da FCK i Parken besejrede Vardar i Champions League-kvalifikat­ionen, var der placeret et banner med en rød streg over en angribende politibetj­ent på capotårnet bag målet.

Capoen er en slags dirigent eller leder for fansene på stemningst­ribunen. Det er ham, der en megafon starter sange og tilråb.

Kontakten mellem FCK og gruppen af uorganiser­ede fans er også blevet påvirket oven på episoden.

Da Brøndby, FCK og politiet søndag kl. 13.00 samles i Brøndby til sikkerheds­mødet forud for derbyet, er der således ingen af parterne, der ved noget om, hvornår de uorganiser­ede FCK’s fans ankommer til Brøndby Stadion – eller hvilken rute de tager.

Den slags plejer der ellers at vaere en fin dialog om.

Derfor er det først undervejs i det sikkerheds­møde – der indledes fem timer før kampstart – at de involvered­e parter bliver opmaerksom­me på, at op imod 150 FCK-fans allerede befinder sig i fjendeland.

De er på John Butchers Pub på Gammel Køge Landevej i Vallensbae­k.

De uorganiser­ede fans går fra Vallensbae­k til Brøndby

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark