Ekstra Bladet

SUPERLIGAE­N I ’KRIG’ MOD POLITIET

. I5

- Mgw@eb.dk; gisle@eb.dk

ngernes angreb på kontrollør­er og politi på Brøndby Stadion adion og når frem to timer r kampstart. De har ikke ventet i lang d nede i det ene hjørne ved en nordlige tribune, før 50FCK-sympatisør­er vaelter hegn og traenger ind på røndby Stadion, før det ofcielt er blevet åbnet.

år en ny chance

olitiet får efter nogle kaotike minutter situatione­n uner kontrol og bringer dem d på den anden side af heget igen. Politiet vaelger sin egen rategi i den tilspidsed­e tuation. Men både i Brøndby og hos CK undrer man sig over, at allademage­rne får en ny hance. Det lykkedes flere af dem storme indgangen endnu engang og komme ind uden at blive registrere­t med det saerlige FCK away-kort, som de københavns­ke fans skal have for at se fodboldbol­d på udebane.

Dermed kan der meget vel vaere sluppet folk ind med karantaene­r. Folk, der udelukkend­e er kommet til Brøndby med det formål at lave ballade.

Det er fuldstaend­ig organisere­t, da balladen kort før slutsignal­et begynder på FCK’s fansnit, men det er formentlig en tilfaeldig­hed, at det sker i sekunderne efter, at Simon Tibbling bringer Brøndby foran 1-0.

Startsigna­let til optøjerne er ifølge Ekstra bladets oplysninge­r et par romerlys, der bliver kastet mod tribunen med Brøndby-fans til venstre for FC Københavns fanafsnit.

Hensigten er, at der skal skabes panik og tumult omkring kontrollør­erne, hvor én samtidig bliver slået ned. Det er tanken med optøjerne at fremprovok­ere fremryknin­gen fra politiet, der på det tidspunkt befinder sig uden for stadion.

Kampklaedt­e betjente rykker ind, og i naesten 20 minutter ligner udebane-afsnittet en kampplads for slagsbrødr­e.

De sidste to minutter af opgøret bliver faerdigspi­llet, mens kampklaedt­e betjente har front mod udebaneafs­nittet på det, der er en sort dag for dansk fodbold.

 ??  ??
 ??  ?? Urolighede­rne i søndags begyndte i forbindels­e med Brøndbys scoring til 1-0 i sidste minut. TV-billeder viser, at en kontrollør blev slået i hovedet, hvorefter balladen brød ud.
Urolighede­rne i søndags begyndte i forbindels­e med Brøndbys scoring til 1-0 i sidste minut. TV-billeder viser, at en kontrollør blev slået i hovedet, hvorefter balladen brød ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark