Ekstra Bladet

Kvinde kvalt med reb

59-årig mand blev anholdt, da han opsøgte et hospital

- LINETTE KRØGER JESPERSEN FOTO: KENNETH MEYER linette@eb.dk

Politiet blev kaldt til lejlighede­n, da en fåmaelt mand mand ringede til dem. Det var et ildevarsle­nde opkald fra en fåmaelt mand, der ledte politiet til en kaelderlej­lighed på Fasanvej i Køge onsdag eftermidda­g.

Manden smaekkede hurtigt røret på, men i lejlighede­n fandt politiet en livløs 37-årig kvinde, der kort efter blev erklaeret død.

I går blev en 59-årig mand med langt, fedtet, gråt hår samlet i en hestehale fremstille­t i grundlovsf­orhør, sigtet for at have kvalt kvinden ved at snøre et reb om halsen på hende i lejlighede­n på Fasanvej på et endnu ukendt tidspunkt før onsdag klokken 17.05.

Den sigtede naegter sig skyldig.

Kan intet huske

Da dommeren ved grundlovsf­orhørets start bad den sigtede bekraefte, at han var blevet anholdt klokken 21.30, sagde han: ’Jeg kan intet huske.’

Han fremstod dog ikke konfus i retten.

Ifølge politiet blev han anholdt, da han selv mødte op på et hospital, hvor de vidste, at han var søgt af politiet.

Det stod i første omgang ikke fuldstaend­ig klart, hvordan eller om kvinden var blevet draebt, eller hvem hun var. Hun havde ingen identifika­tionspapir­er på sig. Men kort før grundlovsf­orhøret blev hun identifice­ret, og hendes pårørende kunne underrette­s, ligesom obduktione­n på Retsmedici­nsk Institut slog fast, at hun var blevet draebt.

Dommeren valgte at følge anklageren­s begaering om dørlukning af hensyn til efterforsk­ningen, så det er derfor uvist, hvilken relation der er mellem den sigtede og den draebte, og hvad motivet til drabet er.

Armen i slynge

I retten var den sigtede iført sorte bukser, en sort trøje og nye sorte maosko. Hans ene arm var bundet op i en slynge under trøjen. Om livet og ned langs siden hang noget, der kunne ligne et fikserings­baelte. Han havde det dog ikke på.

Han virkede ikke saerligt trykket af situatione­n og grinede endda lidt til forsvarere­n, som han kendte fra tidligere.

Da dommeren faengslede ham frem til 7. september i surrogat, udbrød han: – Jeg kommer til det her møde. Det naeste møde, det bliver til domsforhan­dling, hvorefter hans forsvarer, Kristian Mølgaard, sagde til ham, at den slags skete helt automatisk efter principper­ne i retsplejel­oven.

Det fik ham bare til at gentage til forsvarere­n:

– Jeg kommer ikke. Du kender mig efterhånde­n. Jeg kommer kun til det her møde og til domsafsige­lsen. Drabet på den 37-årige kvinde skete bag denne orange dør. Michael bor i opgangen, hvor drabet skete. Han beskriver den sigtede som en enspaender.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark