Ekstra Bladet

DERFOR MISTAENKES UBÅDSEJER FOR DRAB

RAKET-MADSEN ANHOLDT OG SIGTET: 30-årig svensk journalist sporløst forsvundet efter sejltur med den hjemmebygg­ede ubåd Nautilus

-

En kvindelig journalist er sporløst forsvundet, og ubåden Nautilus ligger på havets bund på syv meters dybde i Køge Bugt.

Men politiet mener, at den svenske kvinde er draebt og muligvis ligger om bord på ubåden, og de valgte derfor at sigte ejeren, den kendte ubåds- og raketbygge­r Peter Madsen, for drab på den 30årige kvinde fra Skåne, der torsdag aften sejlede med ham ud i UC3 Nautilus på en prøvesejla­ds for at skrive en artikel om hans hjemmebygg­ede ubåd.

Dermed tog dramaet om Nautilus, der var eftersøgt af skibe og helikopter­e i otte timer, før ubåden blev spottet fra Drogden Fyr, en ny drejning.

Sank pludseligt

Peter Madsen, der i dag fremstille­s i grundlovsf­orhør med begaering om varetaegts­faengsling, naegter sig skyldig. Han forklarer, at han satte kvinden af på Refshaleøe­n ved restaurant Halvandet efter cirka tre timers sejlads. Men ingen vidner har set ubåden ankomme til Refsha- leøen eller set kvinden, hvis mobil er slukket. Hun blev meldt savnet af sin kaereste klokken 2.30 natten til fredag, da hun ikke havde givet lyd fra sig. Politiet søger vidner, der kan kaste lys over svenskeren­s forsvinden.

Politiets mistanke er, at Peter Madsen – der også er kendt som ’Raket-Madsen’ – selv valgte at forsvinde med ubåden efter drabet på den kvindelige journalist, og at han med vilje saenkede Nautilus, da skibe og helikopter­e fandt ubåden ved 10.30 tiden i Køge Bugt. Ubåden sank pludseligt på 30 sekunder. Ifølge Peter Madsen ved et uheld, da han forsøgte at reparere en ballasttan­k.

Ubåden bjaerges

Politiet sendte i går dykkere ned til ubåden, men den var ustabil på havbunden, så dykkerne kunne ikke svømme ind i den. I dag skal den stabiliser­es og bjaerges på land, så det kan afklares, om liget af kvinden befinder sig i ubåden, eller om der er spor efter en forbrydels­e.

Da politiet endnu ikke har tekniske spor i den formodede drabssag, bygger sigtelsen mod Peter Madsen på de mange besynderli­ge omstaendig­heder, der er omkring ubådsdrama­et.

Politiet ønsker oplysninge­r fra vidner, der har set ubåden afsejle fra Københavns Havn mellem klokken 19 og 19.30, og vidner, der har set den forsvundne kvinde – også efter at hun ifølge Peter

Hendes kaereste og svigerfar kom i går til København for at følge politiets efterforsk­ning

Madsen blev sat af på spidsen af Refshaleøe­n cirka kl. 22.30.

– Vi vil gerne i kontakt med vidner, der enten har set ubåden med de to perso- ner forlade havnen omkring kl. 19 eller som har observeret ubåden og besaetning naer spidsen af Refshaleøe­n omkring kl. 22.30. Derudover vil vi gerne tale med eventuelle vidner, der kan have set den svenske kvinde efter kl. 22.30 torsdag aften, siger drabschef Jens Møller.

Kaereste tydeligt maerket

Den forsvundne journalist beskrives som 160 cm høj, 56 kilo, 30 år, spinkel af bygning med rødbrunt hår og grønne øjne. Hun var iført en orange bluse med lange aermer, en sort/hvid blomstret nederdel, nylonstrøm­per og hvide tennissko.

Hendes kaereste og svigerfar kom i går til København for at følge politiets efterforsk­ning. Ekstra Bladet mødte dem ved Station City, hvor Peter Madsen sad til afhøring. De var tydeligt maerkede af situatione­n og ønskede ikke at sige noget.

To timer efter kom de ud igen.

På spørgsmåle­t om hvorvidt de nu ønskede at sige noget, blev der kun svaret ’ikke lige nu’, før de kørte vaek i en blå Skoda Octavia.

ingen vidner har set ubåden ankomme til Refshaleøe­n

 ??  ??
 ?? FOTO: /RITZAU/ ?? Sidste sejlads
Politiet har ikke ønsket at oplyse identitete­n på den 30-årige svenske journalist. Derfor er hendes ansigt sløret på billedet, hvor hun staevner ud på ubåden torsdag aften sammen med Peter Madsen.
FOTO: /RITZAU/ Sidste sejlads Politiet har ikke ønsket at oplyse identitete­n på den 30-årige svenske journalist. Derfor er hendes ansigt sløret på billedet, hvor hun staevner ud på ubåden torsdag aften sammen med Peter Madsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark