Ekstra Bladet

Her staevner de ud

-

Det vakte opsigt, da opfinderen Peter Madsens hjemmebygg­ede ubåd, UC3 Nautilus, sejlede gennem Københavns Havn torsdag aften med en mand og en kvinde i tårnet.

Synet fik flere folk til at forevige det knap 18 meter lange og 33 tons tunge fartøj på vej ud af havnen.

På det tidspunkt vidste de ikke, at ubåden senere skulle danne rammen om et spektakula­ert drama.

Ifølge Københavns Politi sejlede Nautilus angivelig ud fra Refshaleøe­n torsdag aften omkring klokken 19.00 med ubådsejere­n og den 30årige kvindelige, svenske journalist, der nu er sporløst forsvundet.

Lyste op

Det er politiets mistanke, at hun er blevet slået ihjel af ubådskapta­jnen.

På de sidste billeder i aftenskumr­ingen kan man se Peter Madsen og en smilende kvinde klaedt i rødt med et hestehale højt på hovedet.

Anders Valsted så ubåden, da han var ude og sejle med tre andre torsdag aften klokken 19.30.

– Det er ikke så tit, man ser en ubåd komme sejlede. Og slet ikke med en dameskikke­lse, der lyste meget op i den røde jakke. Hun lyste meget op i alt det mørke. Vi var fire i båden, og vi talte om, at hun så forkert ud på den ubåd, siger han.

Han fortaeller, at både manden og damen stod i tårnet. Ubåden tøffede bare af sted.

I morges blev Anders Valsted så kontaktet af en af de andre på båden, som havde set nyheden om, at ubåden var forsvundet.

Paul Christians­en så også ubåden. Ubåden sejlede udadgående ved Lynetten, som er det eneste udløb, man kan sejle ad på vej vaek fra Refshaleøe­n.

Han ved med sikkerhed, at det var klokken 19.30, fordi han så på uret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark