Ekstra Bladet

’KAPTAJNEN STOD HELT ROLIG I TÅRNET’

Der var ingen panik, da Nautilus sank, siger Kristian Isbak, som fandt den efterlyste ubåd og Raket-Madsen

-

Kristian Isbak har svaert ved at beskrive, hvad det var, han så, da ubåden Nautilus i går morges sank lige syd for Amager.

Først havde han valgt sammen med en kammerat at sejle ud og deltage i eftersøgni­ngen. Og et lille kvarter efter at han havde lagt fra kaj i Ishøj, var der bonus.

Og selv om Kristian Isbak har hele udstyrspak­ken med både sonar og radar, så var det med de blotte øjne, at han i horisonten så en silhouet, der mindede om en ubåd.

En varmedis

– Først var jeg i tvivl om, hvorvidt det var en svensk ubåd, som deltog i eftersøgni­ngen. Men så sejlede vi taettere på. Så så vi bogstavern­e UC3 på tårnet og var derfor ikke laengere i tvivl, siger Kristian Isbak til Ekstra Bladet.

I tårnet stod kaptajnen, Peter Madsen. Helt rolig. Og da Kristian Isbak sejlede laengere hen mod ubåden, gik Peter Madsen ned i sin båd. Det var på det tidspunkt, at Kristian Isbak så noget, han har svaert ved at forklare.

– Det var ligesom varmedis over ubåden. Og så begyndte den at synke, siger Kristian Isbak.

Kristian Isbak fortaeller, at Peter Madsen siden kom op i tårnet igen. Og så ventede han, indtil Kristian Isbak og en anden båd kom endnu taettere på. Derefter sprang Peter Madsen i vandet og svømmede hen til den naermeste båd, hvor han blev samlet op.

Kristian Isbak fortaeller, at det i efterlysni­ngen blev fortalt, at der mindst var to personer om bord på Nautlius. Men Peter Madsen fortalte sine redningsma­end, at han var den eneste. Det svarer meget godt til den opfattelse Kristian Isbak fik. Det hele tog cirka fem minutter, anslår han.

Problemer om bord

– Der var overhovede­t ikke optraek til panik. Manden var helt rolig. Både lige inden, ubåden begyndte at synke, og da han siden kom op i tårnet igen og ventede på, at bådene kom taettere på, siger Kristian Isbak, som også undrer sig over en anden ting.

– Det er lidt underligt, at man forgaeves havde ledt efter ubåden i så mange timer. Jeg havde ikke sejlet mere end et kvarter, da jeg fandt ubåden.

Kristian Isbak blev på positionen, indtil Nautilus var helt sunket. Det var ham, der gav myndighede­rne den praecise position på havet, så dykkere senere på dagen kunne få lokalisere­t vraget.

Mens Københavns Politi altså sigter Peter Madsen for at have draebt kvinden, så haevder Peter Madsen, at han har sat hende af sent torsdag aften på Refshaleøe­n. Peter Madsen siger også, at han fik problemer med en ballasttan­k om bord. Da han forsøgte at udbedre skaden, blev det hele meget vaerre, og ubåden begyndte at tage vand ind.

Det er ikke lykkedes politiet at finde kvinden, som er efterlyst.

Manden var helt rolig. Både lige inden, ubåden begyndte at synke, og da han siden kom op i tårnet igen

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark