Ekstra Bladet

Veninde i chok

-

Deirdre King er amerikansk statsborge­r, men har boet i Danmark naesten hele sit liv. Hun mødte den nu drabssigte­de Peter Madsen for 15 år siden, da hun boede i en husbåd på Refshaleøe­n, og siden er de blevet gode venner.

Veninden til den drabssigte­de er dybt chokeret over fredagens haendelser, og hun naegter at tro på, at Peter Madsen er skyldig i sagen.

– Vi har vaeret ude at rejse sammen, hvor jeg ville tage en muslingesk­al med hjem til Danmark, selv om det var ulovligt. Dengang insistered­e han på, at jeg smed den vaek, og han naegtede at følges med mig gennem tolden. Han har altid vaeret meget lovlydig, siger Deirdre King til Ekstra Bladet.

Hun er sikker på, at den drabssigte­de ubådsejer aldrig ville risikere sine passagerer­s sikkerhed.

Taenker hurtigt

– Jeg har vaeret med til at bygge Nautilus, og jeg har dykket med Peter i ubåden mange gange. Han er en mand, der taenker hurtigt, og han taenker på de folk, der er om bord. Han er meget optaget af sikkerhed, siger hun.

Den drabssigte­de Peter Madsen vinkede angivelig efter hjaelp, da ubåden var ved at synke.

– Peter ville aldrig gå alene op på daekket uden sin passager. Det kan jeg på ingen måde tro på. Hvis han havde vidst, at der var en passager i ubåden, så havde han råbt og skreget om det. Han er godheden selv, og jeg kan heller ikke tro, at han har draebt hende. Han er det mest fredelig menneske i hele verden, og han har aldrig vaeret voldelig over for et menneske i al den tid, jeg har kendt ham, siger Deirdre King.

Lørdag har Deirdre King taenkt sig at møde op i dommerrett­en for at vise Peter Madsen sin fulde støtte.

– Jeg kan ikke gøre så meget, men jeg vil vise, at jeg er der for ham, siger hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark