Ekstra Bladet

Yahya Hassan går amok - igen

- DAVID ATTARDO dat@eb.dk ARKIVFOTO: ERNST VAN NORDE

– En lille stikker-kojun ignorerede en advarsel, prøvede at slå mig ned på video, mens jeg havde fem forskellig­e knoglebrud og endte med at blive skudt ned i sin egen video.

Sådan skriver Yahya Hassan i et opslag på Facebook, hvor han tordner mod både politiet og sit offer.

Det 22-årige lyriske stortalent fik i marts 2016 ved Retten i Aarhus et år og ni måneders faengsel i et stort sagskomple­ks, hvor det alvorligst­e punkt var et pistolskud mod en 17-årig mand foran et pizzeria ved Kappelvaen­get i Hasle 21. marts i sidste år.

Og det er blandt andet ham, som Yahya Hassan nu raser mod. Opslaget er skrevet torsdag eftermidda­g og er foreløbigt blevet set af knap 100.000 Facebook-brugere, ligesom over 1100 har kommentere­t det.

Ekstra Bladet har efterfølge­nde vaeret i kontakt med Østjylland­s Politi, der ikke ønsker at forholde sig til Yahya Hassan, fordi han nu er i Kriminalfo­rsorgens varetaegt.

Men kommunikat­ionsmedarb­ejder Jakob Christians­en fortaeller dog, at politiet nu er i gang med at undersøge sagen.

– Vi har nogle folk, der undersøger, hvorvidt der er sket noget ulovligt, og om vi skal tage affaere, siger Jakob Christians­en til Ekstra Bladet.

Burde vaere prøveløsla­dt

Ekstra Bladet har taget kontakt til Kriminalfo­rsorgen, der hverken kan be- eller afkraefte, hvorvidt Yahya Hassan stadig er faengslet eller ej.

Michael Juul Eriksen, der var forsvarsad­vokat for Yahya Hassan i marts 2016, fortaeller, at han ikke laengere har kontakt til digteren. Men han oplyser, at Yahya Hassan ifølge advokatens beregning burde vaere blevet løsladt i marts.

Vi har nogle folk, der undersøger, hvorvidt der er sket noget ulovligt

Der har vaeret stille omkring digteren – men nu er han tilbage.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark