Ekstra Bladet

Vi overvejer at flytte

Kørte få meter bag dødspatrul­je, der skød efter tilfaeldig mand

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk MIDTFYN: AARHUS: LYNGBY:

Politiet undersøger området ved Stengade taet på Folkets Park. ved Folkets Park, kun cirka 50 meter fra en gruppe politibetj­ente, og til sidst på Praestelae­ngen i Nordvest, hvor der blev skudt efter en tilfaeldig mand.

Dermed er København nu oppe på mindst 23 skyderier på under to måneder.

Drive-by

Ekstra Bladet har mødt 54årige Lars, der på naermeste hold overvaered­e episoden på Praestelae­ngen, hvor to maend i en bil skød efter en tilfaeldig mand, der var ved at parkerer sin scooter.

– Vi så dem først køre forbi os. De to maend skulede ind i bilen til os, men vi er jo ikke bandemedle­mmer. Kort efter drejer den om hjørnet og skyder efter en mand. Det kommer lidt for taet på, siger Lars, der af frygt for sin sikkerhed ikke ønsker stå frem med efternavn.

Han fortaeller til Ekstra Bladet, at han kørte lige bag bilen, da der blev skudt fra den. Efterfølge­nde forsvandt de i høj hastighed fra stedet. Lars’ kone ringede med det samme til politiet, der – med Lars’ egne ord – ’satanedme’ kom hurtigt.

– Den unge mand stak af til fods med sin styrthjelm i hånden. Vi kender ham kun som en vellidt person i området, og han var meget rystet efter episoden. Han kom først tilbage, da min kone vinkede efter ham.

Hos Københavns Politi bekraefter vicepoliti­inspektør Rasmus Bernt Skovsgaard, at den unge mand ikke har banderelat­ioner.

Overvejer at flytte

Området omkring Praestelae­ngen har ifølge Lars tidligere vaeret hårdt plaget af hash-handel og kriminelle gruppering­er, men torsdagens oplevelse har alligevel rystet Lars.

– Jeg er da glad for, at børnene er flyttet, og jeg overvejer også, om vi skal flytte. Det kommer meget taet på, gentager Lars.

Torsdagens skudepisod­er kom samme dag, som Københavns Politi indsatte den mobile politistat­ion som et led i at daemme op for den eskalerend­e bandekonfl­ikt.

På et pressemøde fredag praesenter­ede justitsmin­ister Søren Pape Poulsen en pakke med 12 nye initiative­r, der skal stoppe bandekonfl­ikten.

Efter en kort efterforsk­ning anholdt Saerlig Efterforsk­ning Øst en 23-årig i Greve og ransagede i Ringstedom­rådet. Politiet fandt 200 kilo hash til en vaerdi af cirka ti mio. kr. samt 100.000 kr. Den anholdte har relationer til rocker/bande-miljøet.

To maend og en kvinde ville købe en hundehvalp, der var til salg i Sallinge, men saelgeren var utryg og afviste at saelge hunden. Køberne knuste ruder i huset i vrede og kom nogle timer senere tilbage. De brød ind, slog saelgeren med knytnaever og røvede hundehvalp­en. De tre blev anholdt og sigtes nu for hjemmerøve­ri.

En vagt i Bilka i Tilst så, at en 19-årig gemte en flaske vodka i jakken. Da vagten stoppede ham, smed tyven flasken, så den knustes, og løb. Han blev indhentet, og mens vagten ventede på politiet, bed den 19-årige ham hårdt i armen og hånden. Da politiet kom, gik han amok og slog en betjent i hovedet.

En 94-årig kvinde havde handlet, og da hun kom ind i sin opgang, blev hun kontaktet af to maend, der spurgte efter en tandlaege. Pludselig gik de, og kvinden opdagede, da hun kom ind i lejlighede­n, at hendes pung var vaek. Pungen blev fundet, men uden pengene.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark