Ekstra Bladet

It-nørder skal stoppe bandekrige­n

- PER MATHIESSEN 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. pma@eb.dk Laes også leder på bagsiden

Trods VLAK-regeringen­s stort anlagte bandepakke tiltager bande-skyderiern­e på åben gade i Danmark.

Derfor praesenter­ede justitsmin­ister Søren Pape Poulsen (K) fredag 12 ’nye’ eller naesten nye initiative­r, som skal stresse og bekaempe banderne.

I alt afsaetter regeringen 60 millioner kroner årligt til at bekaempe bandekrimi­nalitet – og på laengere sigt skal der uddannes flere betjente, lød det fra Søren Pape. Her er regeringen­s 12 nye tiltag mod banderne:

Der skal ansaettes ca. 25 itspeciali­ster 1. med saerlig ekspertise i behandling af digitale spor.

Der skal ansaettes ca. 25 nye medarbejde­re til forebyggen­de arbejde i saerligt udsatte områder. Indsatsen skal blandt andet målrettes unge, som er i risiko for at havne i banderne.

Haeren skal saettes ind. Soldater skal overtage noget af politiets nuvaerende arbejde med eksempelvi­s graensebev­ogtning, så betjentene kan tage sig af andre vigtige opgaver. De første soldater ventes på gaderne i september.

Kriminalfo­rsorgen skal øge indsatsen mod bander i de danske faengsler.

Flere og mere synlige betjente på Nørrebro. Bl.a. med en mobil naerpoliti­station.

Straffen for trusler mod vidner skal haeves med en tredjedel.

Vidner i sager om bandeog rockerrela­teret kriminalit­et skal beskyttes bedre gennem en raekke initiative­r, der lanceres senere i år. Bl.a. skal muligheden for udvidet brug af anonyme vidner undersøges – og det skal vaere muligt at vidne via videolink.

Politiet skal have nyt overvågnin­gsudstyr, f.eks. droner, kameraer og overvågnin­gskøretøje­r. Der vil blive oprettet en pulje til indkøb af overvågnin­gsteknolog­i.

Straffen skal skaerpes for haervaerk mod overvågnin­gskameraer i udsatte boligområd­er.

Folk, der vil baere skudsikre veste i det offentlige rum, skal registrere sig hos politiet. I modsat fald vil det vaere ulovligt at baere skudsikre veste.

Regeringen – vil som tidligere annonceret – undersøge muligheden for at forbyde banden ’Loyal to Familia’.

Regeringen ønsker allerede inden udgangen af 2017 at fremsaette lovforslag, som gør det nemmere at udvise rocker- og bandemedle­mmer med udenlandsk statsborge­rskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark