Ekstra Bladet

MICHAEL CHRISTIANS­EN OM DR’S MANGE MØGSAGER Jeg er meget ked af den kritik

Bestyrelse­sformanden har svaert ved at forklare, hvorfor bestyrelse­n har godkendt, at mangfoldig­hedskonsul­ent opretholde­r sin løn, selv om hun er trådt ud af direktione­n

- PETER JEPPESEN THOMAS GÖSTA SVENSSON

Da Ekstra Bladet afslørede, at DR har ansat en mangfoldig­hedskonsul­ent til to millioner kroner for et år, ønskede bestyrelse­sformand Michael Christians­en ikke at stille op til interview. Men nu har han aendret holdning og stiller op til spørgsmål.

– Gennem de seneste år har I vaeret kritiseret for at indgå aftale om flytranspo­rt af så vel hest som nyhedsdire­ktør, og senest har der vaeret kritik af, at I har ansat mangfoldig­hedskonsul­enten. Hvorfor er det, at I gang på gang laver dispositio­ner, der giver anledning til kritik?

– Lad os nu tage de sager en for en.

– Det med hesten var en dum fejl. Jeg går ud fra, at de advarsler, der er givet i den anledning, og de tilkendegi­velser, der skal gives, er givet.

– Så er der Ulrik Haagerups aftale om at flyve på arbejde?

– Man ville så gerne have Ulrik Haagerup, og derfor betalte man for det her i stedet for at give ham en større lønforhøje­lse, men det havde jo også vaeret et problem.

– Men det er en ejendommel­ig aftale; det kan man roligt sige. Og den er selvfølgel­ig ikke gentaget i efterfølge­rens eller nogen andre direktører­s kontrakter senere.

– Hvad taenker du omkring hele den kritik, der er kommet af ansaettels­en af Gitte Rabøl?

– Jeg er meget ked af den kritik, fordi den rammer DR’s image, og den rammer DR’s image på en måde, som er skadelig for DR.

– Så kan man spørge: Hvordan er den sag opstået? Ja, den er opstået i forbindels­e med, at Gitte Rabøl for to et halvt år siden erklaerede, at hun ønskede at forlade DR. Og så forhandled­e Maria (Rørbye Rønn, generaldir­ektør red.) og jeg med hende i temmelig mange måneder omkring, hvilke vilkår hun skulle have i forbindels­e med sin fratraedel­se. Vi ville meget gerne have, at hun blev lidt laengere. Det blev hun, og vi lavede en samlet pakke, der førte til, at hendes job blev et andet i den sidste periode.

– Det er så blevet fremstille­t, som om vi har oprettet en saerskilt konsulents­tilling til hende. Hun fortsaette­r sådan set med noget af det arbejde, hun skulle lave i forvejen.

– I den aktindsigt, jeg bad om, står der: Det kan oplyses, at Gitte Rabøl ved sin nye ansaettels­eskontrakt har opretholdt

 ?? FOTO: /RITZAU/JAN SOMMER ??
FOTO: /RITZAU/JAN SOMMER
 ??  ?? Ekstra Bladet 1. august.
Ekstra Bladet 1. august.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark