Ekstra Bladet

Lars Bom: Jeg blev stjerne i Rejseholde­t

-

Først lavede han ’Strisser på Samsø’, og så kom Johnny Olsen, og selv om Lars Bom elskede sin Samsø-strisser, så er der ingen tvivl om, at ’Rejseholde­t’ var og er en større tv-serie på alle planer.

– ’Strisser på Samsø’ blev også solgt flot til udlandet, men det giver sig selv, at når en danske krimi-serie for første gang i dansk tv’s historie vinder en Emmy, så er der andre boller på suppen. Og den slags betyder alt for karrieren. Det gjorde det for os alle sammen. Lars Mikkelsen var ikke noget hotshot, før han greb chancen i udlandet med en Emmy i ryggen. Og vi andre kom pludselig også rigtigt på landkortet.

’Rejseholde­t’ blev omtalt som ’stjernespa­ekket’ – selv om de medvirkend­e først blev stjerner undervejs.

Billetsael­ger

Han understreg­er, at det ikke kun var folk på gaden, der vidste, hvem han var. Deltagelse­n i ’Rejseholde­t’ tiltrak også de store produktion­er.

– Med et er man en god billetsael­ger: En tur hjem i stuerne til familien Danmark, og så vaelter det ind med jobtilbud. Egentlig er det lidt morsomt. Men sådan er mekanismer­ne, og jeg er lykkelig for at have vaeret med i ’Rejseholde­t’ – og dermed have vaeret en af ’seermagnet­erne’.

Men den slags har også en bagside af medaljen. Bom fortaeller, at dygtige skuespille­re vaelges fra, fordi de ikke har vaeret på tv, og folk derfor ikke kender dem tilstraekk­eligt.

– Og det er både synd og aergerligt, mener han.

Bom kommer grinende i tanker om, at da han forleden dag var ude med konen, blev der råbt: ’Hva’ fanden – det er sgu da Johnny Olsen.’

 ??  ??
 ??  ?? Michael Falch havde som ’Boysen’ et af tv-historiens laengste ’forspil’, fordi der gik over 20 afsnit, inden han fik Ingrid Dahl med i kassen.
Michael Falch havde som ’Boysen’ et af tv-historiens laengste ’forspil’, fordi der gik over 20 afsnit, inden han fik Ingrid Dahl med i kassen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark