Ekstra Bladet

Michael Falch taet på af sige nej

-

Selv om det er 17 år siden, at danskerne første gang mødte retsmedici­neren Jan Boysen i Michael Falchs skikkelse, så skal der mere end en håndfuld genudsende­lser til at forklare krimiserie­n ’Rejseholde­t’s store popularite­t.

Falch indrømmet grinende, at der stadig – og isaer nu hvor genudsende­lserne kører, er folk, som gemytligt råber ’Boysen’ til ham. Både på scenen og på gaden.

– Jeg var så taet på at sige ’nej’ til den rolle. Faktisk taenkte jeg, at DR ikke kunne lave to pletskud i rap. De havde haft succes med ’Taxa’, så jeg følte mig sikker på, at ’Rejseholde­t’ ville blive noget lort.

Popularite­t er en skrøbelig vare. Det kan enhver musiker skrive under på. Op igennem 80’erne og 90’erne sang alle med på alt, hvad Falch sendte ud. Det var gyldne år, men kilden tørrede ud.

Ingen kendte mig mere

– Jeg var i krise. Personligt, kommerciel­t og profession­elt. Det var også her, min stress og mit alkoholfor­brug løb løbsk. Folk genkendte mig ikke på gaden laengere. Jeg var glemt. Når det sker, ved man, at man har et problem. Men det lavede ’Rejseholde­t’ om på.

Mange så ’Boysen’ som den perfekte rolle for Falch. Han havde udseende og udstråling til retsmedici­nerens lige dele seriøsitet og drengerøvs­manerer. Alligevel blev han drillet lidt med ’Boysen’ for den sløveste scoring eller – om man vil – det laengste forspil – inden han fik Ingrid Dahl i kassen.

– Ha ha, ja. Vi nåede vist helt frem til afsnit 20 eller 24, før det lykkedes. Hun skulle jo først rundt om ham svenskeren, før der blev plads til mig, griner Michael Falch.

 ??  ?? Vi elsker dem Lars Brygmann, Charlotte Fich, Waage Sandø, Erik Wedersøe, Mads Mikkelsen og Trine Pallesen.
Vi elsker dem Lars Brygmann, Charlotte Fich, Waage Sandø, Erik Wedersøe, Mads Mikkelsen og Trine Pallesen.
 ??  ?? -
-

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark