Ekstra Bladet

Waage Sandø: IP blev billetten til Krøniken

-

– Jeg har faktisk selv siddet og set et par afsnit i løbet af denne genudsende­lse, og jeg er stadig tilfreds med det, vi lavede. Serien holder endnu. Det, synes jeg, er godt gået.

Waage Sandø har rollen som vicekrimin­alkommissa­er IP, og han er i dag ikke i tvivl om, at det var den succesroll­e, der senere banede vejen for hans deltagelse i ’Krøniken’, hvor han lagde krop til den fantastisk­e Kaj Holger-figur.

Genial trailer

– Erik Wedersøe og jeg var i modsaetnin­g til mange af de unge allerede etablerede skuespille­re, men selv om mange vidste, hvem jeg var, skal jeg da lige love for, at jeg blev synlig i gadebilled­et i de år, ’Rejseholde­t’ kørte – og naturligvi­s siden hen med ’Krøniken’ og Kaj Holger. Folk er søde og hensynsful­de, men jeg kan da høre, at de siger: ’Der er IP’ til hinanden. Og det, synes jeg, er hyggeligt.

– Kaempetrai­leren med ’Rejseholde­t’s kontor var i øvrigt en genial opfindelse. Det trick gjorde det muligt at bygge alle kontorkuli­sserne op ude i TV-Byen.

Både IP og Kaj Holger var karakterer, som publikum tog til sig, og Waage Sandø husker da også, at han i perioder i offentligh­eden har vaeret identisk med sine roller.

– Jeg kunne godt føle, at jeg var ved at miste mig selv, og i hvert fald var det forstyrren­de, når man var på turné med et teaterstyk­ke, hvis folk mente, at det måtte vaere IP, de så på scenen, griner han.

 ??  ?? De to gamle drenge – Waage Sandø og Erik Wedersøe – var langtfra ukendte, da ’Rejseholde­t’ kørte første gang, men selv i deres tilfaelde genererede serien flere tilbud.
De to gamle drenge – Waage Sandø og Erik Wedersøe – var langtfra ukendte, da ’Rejseholde­t’ kørte første gang, men selv i deres tilfaelde genererede serien flere tilbud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark