Ekstra Bladet

Charlotte Fich: Succesen gjorde mig arbejdsløs

-

Charlotte Fich var i en lang periode identisk med Ingrid Dahl, og det var både godt og skidt – for selv om det var et kompliment til skuespille­ren i rollen, så var det også irriterend­e, at ’alle’ så Ingrid Dahl, når Charlotte Fich kom.

– Alle havde glaede af succesen. Jeg blev f.eks. et kendt ansigt i København, og jeg blev da helt klart taget mere alvorlig efter den rolle, fortaeller hun.

– Det er egentlig sjovt. Men lige efter ’Rejseholde­t’ og alt den opmaerksom­hed, serien skabte, havde jeg flere arbejdsløs­hedsperiod­er. De mindre teatre troede, at jeg var ’uopnåelig’, andre mente, at jeg nok var afsat flere år frem i tiden, mens resten ikke ville have Ingrid Dahl med i deres produktion­er.

Også offentligh­eden var optaget af hende. Ikke så få troede, at hun var lig med Ingrid Dahl.

– En dag mødte jeg en dame i Brugsen, og det første, hun sagde, var: ’Guud. Da jeg så dig, taenkte jeg: Har jeg nu parkeret rigtigt?’ Og ekspedient­en i Matas kunne ikke give mig penge tilbage, fordi hun stod og faldt i staver, mens hun så på mig. Ingrid fyldte ret meget, griner Fich.

Dengang ’Rejseholde­t’ sluttede i 2003-2004, var danske tvog filmarbejd­ere ikke så hippe i udlandet, som de er i dag.

– Mads Mikkelsen øjnede chancen efter vores Emmy og klarede det flot. Men dengang var tilbud fra udlandet sjaeldne. Derfor blev jeg/vi imponerede, når de dukkede op. Jeg fik tilbud helt fra Australien. Det var dengang, griner hun.

Charlotte Fich har ikke brugt energi på at søge til udlandet. I dag er hun 55 år, og med lidt galgenhumo­r påpeger hun, at hun måske nu kunne forsøge sig som ’hende, der ikke er strammet op med Botox’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark