Ekstra Bladet

. Ulven bider ikke

- THOMAS TREO Peter Belli P3 Teltet, Smukfest, fredag tom@eb.dk

Efter en lang og omtumlet karriere i showbusine­ss er Peter Belli midt i en omfattende afskedstur­né, og veteranens koncert på Smukfest mindede i sørgelig grad om, at den 74-årige københavne­r ikke stopper på toppen.

Undervejs fortalte oldtimeren tåkrummend­e anekdoter om dengang, han spillede support for legendaris­ke bands som The Rolling Stones og The Kinks, men Belli kom aldrig i naerheden af at leve op til sin egen noget suspekte legende-status.

Der er en grund til, han kører bussen i garagen. Eller sender den til skrot.

Moden skare

Belli fremstod afkraeftet og krampagtig foran en moden skare, der ikke ligefrem fyldte relativt lille P3 Teltet, hvor dugen aldrig blafrede til tonerne af hovedperso­nens gamle travere.

– I traenger til noget rock’n’roll, konstatere­de Belli, og det havde han helt ret i.

Men han var heller ikke i stand til at levere den på en festivalpl­ads, hvor pladderpop­pen dunker bevidstløs­t fra scenerne.

Svag stemme

Bellis stemme er slidt ned, og han blev overdøvet af et velmenende og sympatisk band, som dog ikke spillede pigtråd, man rev sig på. Det var snarere hønsenet.

Symptomati­sk for Bellis svigtende vokal var eftermidda­gens mest vellykkede nummer ’En at bli’ som’, hvor han overlod flere vers til håndlanger­ne bag sig.

Den aldrende entertaine­r blev applaudere­t fra scenen, men man stod med en mat fornemmels­e af, at publikum klappede ad fordums bedrifter og ikke Bellis sidste koncert på Smukfest.

Laes flere anmeldelse­r fra Smukfest på eb.dk/musik

 ??  ?? Peter Belli – veteranen er på en afskedstur­né, der ikke kommer for tidligt.
Peter Belli – veteranen er på en afskedstur­né, der ikke kommer for tidligt.
 ??  ?? Det er hårdt arbejde at vaere med til kanoraes.
Det er hårdt arbejde at vaere med til kanoraes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark