Ekstra Bladet

Kaempe tab CONTES FRUSTRATIO­N

- VI GÅR IND MAN HAR IKKE I ANDRE KLUBBER JEG KAN SAGTENS INDKØB, DE ANDRE Lørdag Søndag VI KAN ENDE MED

Antonio Conte viser tydelige tegn på frustratio­n over sommerens begivenhed­er på transferfr­onten. Han har netop vaeret ude og sige, at salget af Nemanja Matic (foto) er et kaempe tab for Chelsea.

til en ny saeson i Premier League, og den tegner til at blive mindst lige så spaendende og underholde­nde, som det har vaeret alle de andre år.

Bredden i toppen ser igen ud til at vaere ekstremt stor.

I sidste saeson havde Chelsea den afgørende kvalitet til at sikre sig et, trods alt, relativt sikkert mesterskab, men jeg synes, at der tegner sig et billede af noget, som vi har set i tidligere saesoner på Stamford Bridge.

Og ved de lejlighede­r er det endt med en managerfyr­ing – på trods af den tidligere succes.

kunnet undgå at maerke frustratio­nen fra Antonio Contes side over sommerens begivenhed­er på transferfr­onten. Han har netop vaeret ude og sige, at salget af Nemanja Matic er et kaempe tab for Chelsea.

Underforst­ået: Det var ikke ham, der stod bag beslutning­en om at saelge serberen til Manchester United.

Det er tydeligt, at han er skuffet og frustreret over, hvor lang tid det tager at hente nye spillere i det rette antal. Og det er ikke noget, han ser ud til at gøre noget stort forsøg på at skjule.

Samtidig kunne jeg ikke lade vaere med at bide maerke i, at han efter laengere tids forhandlin­ger endte med at skrive under på en ny kontrakt med Chelsea, som ikke var en forlaengel­se.

er det meget ofte sådan, at man giver al magt til manageren – køb, salg, ansaettels­e af sportslig stab og så videre – isaer når vedkommend­e har vist sit vaerd.

Men hos Chelsea er det stadig den øverste ledelse, der har magten. Det har det vaeret under Contes forgaenger­e, til både José Mourinho, Roberto di Matteo og Carlo Ancelottis fortrydels­e.

Og det er det stadig. Der er bare nogle ting, som manageren i Chelsea ikke får lov at bestemme selv. Det frustrerer tydeligvis Antonio Conte, og forholdet til toppen virker absolut ikke til at vaere det bedste.

Heller ikke hjulpet af, at italienere­n tog sagen omkring Diego Costa i egen hånd tidligere på sommeren med en sms om, at angriberen var faerdig i klubben.

Costa gik selvfølgel­ig til pressen, så nu ved hele verden, at Chelsea er meget interesser­et i at saelge. Den slags har det ikke ligefrem med at drive prisen opad.

Det var formentlig ikke noget, der gav italienere­n yderligere stjerner i bogen på ledelsesga­ngen.

forstå, at Antonio Conte ikke gider have den type i sin trup, som konstant skaber uro omkring sig – uden for banen – for det koster kraefter og fokus, at man hele tiden skal forholde sig til, hvad der sker omkring Diego Costa.

Men netop fravaeret af Costa kan blive et stort problem for Chelsea – i flere kampe end folk måske tror. For han bidrager jo med langt mere end bare mange mål.

Han er sådan en type, der kan skabe kaos i en kamp og få modstander­ne til at miste koncentrat­ionen, fordi han fylder så meget, også mentalt. Hvor mange af de lige kampe i Premier League har Diego Costa vaeret med til at afgøre på den ene eller den anden måde?

Afløseren Alvaro Morata er en ung, spaendende spiller med masser af kvaliteter. Han passer fint til Chelsea. Men kan han alt det, som Diego Costa kan? Og kan han det fra første spilledag?

som Chelsea har foretaget sig indtil videre, ser også fornuftige ud, synes jeg. Tiémoué Bakayoko har vi kun set positive ting fra hos Monaco i sidste saeson, og han er formentlig staerkere offensivt end Matic.

Det tror jeg ikke er en ulempe, for det er vel ikke nødvendigt med to 6’ere, når man har N’Golo Kanté.

Antonio Rüdiger er endnu en spiller, der virker perfekt til Chelsea. En stor og staerk forsvarssp­iller, som vil blive vurderet udelukkend­e ud fra de defensive praestatio­ner. Alt andet er en bonus.

Men Antonio Conte har kraevet flere 13.30 Watford-Liverpool 16.00 Chelsea-Burnley 16.00 Crystal P.-Huddersfie­ld 16.00 Everton-Stoke 16.00 WBA-Bournemout­h 16.00 Southampto­n-Swansea 18.30 Brighton-Man. City

Det er tydeligt, at han er skuffet og frustreret over, hvor lang tid det tager at hente nye spillere i det rette antal

nye spillere, og med Champions Leaguedelt­agelse i horisonten og mange kampe i efteråret kan det hurtigt komme til at vise sig, om hans øjeblikkel­ige utilfredsh­ed er berettiget.

hurtigt at få at se, om Chelsea har gode spillere nok, når man skal ud og forsvare Premier League-titlen og spille Champions League. Og vi kan ende med hurtigt at få et fingerpeg, om Antonio Conte kan bryde trenden med, at Chelsea igennem de senere år relativt hurtigt har skilt sig af med selv enormt succesrige managere.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark