Ekstra Bladet

SEKS PERSONER SIGTET Fodboldbøl­le slog taender løse på betjent

-

Et voldsomt sammenstød mellem FCK-fans og politiet på Brøndby Stadion sidste weekend gik isaer ud over én betjent.

Da betjenten rykkede ind på udebane-tribunen for at komme kampens kontrollør­er til undsaetnin­g, fik han et slag i ansigtet, der var så hårdt, at han fik slået taender løse, fortaeller vicepoliti­inspektør Charlotte Skovby fra Københavns Vestegns Politi.

Yderligere 21 betjente er kommet lettere til skade under urolighede­rne, hvor politiet indtil videre har sigtet seks FCK-fans.

De er sigtet for vold mod betjente, ulovlig maskering og for at deltage i urolighede­rne.

– Der foregår et kaempe arbejde med at kigge videoer igennem, og så skal vi identifice­re folk ud fra videoerne, siger vicepoliti­inspektøre­n.

– Vi har også en masse kolleger, der er kommet til skade, som skal afhøres, inden vi kan sigte flere, siger hun.

Det er isaer brug af maskeringe­r, der volder efterforsk­ningen problemer. Politiet har derfor nedsat en gruppe til at undersøge de over 50 registrere­de lovovertra­edelser.

– Mange er maskerede, og derfor skal vi følge dem i videooverv­ågningen for at se, om der er tidspunkte­r, hvor de ikke er maskerede. Det tager rigtig lang tid, siger Charlotte Skovby.

Helt alene med efterforsk­ningen står politiet dog ikke.

– Vi har fået rigtig mange henvendels­er fra offentligh­eden. Der er rigtig mange, som ringer og skriver ind, at de kan genkende folk fra videooverv­ågninger, lyder det fra vicepoliti­inspektøre­n. Kampklaedt politi stod klar foran FCK-afsnittet på Brøndby Stadion i lokalopgør­et i søndags.

 ??  ??
 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ??
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark