Ekstra Bladet

Uro i Eriksens klub

Danny Rose er både utilfreds med sin løn i

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Det er under ét år siden, at Danny Rose forlaenged­e sin aftale med Tottenham.

Den engelske landsholds­spiller sikrede sig med sin underskrif­t en lønstignin­g på godt en kvart mio. kr. om ugen og sagde, at han ikke kunne ønske sig andet end at spille for Spurs i resten af karrieren.

Men man har som bekendt et standpunkt, til man tager et nyt. Og nu mener Rose, at han bliver underbetal­t af klubben fra Nordlondon og kraever mere i løn.

Rose har ellers vaeret skadet siden starten af februar, men det forhindrer ikke venstrebac­ken i at mene, at han med en ugeløn på lige over en halv mio. kr. bliver underbetal­t.

Ukendt interview

I et stort interview med The Sun, som Tottenham angivelig ikke vidste fandt sted, lufter Rose sin utilfredsh­ed med lønnen.

– En ting er sikkert. Jeg kender min vaerdi, og jeg vil sikre, at jeg får, hvad jeg er vaerd. Jeg spiller ikke så godt, som jeg har gjort, for ikke at blive betalt, hvad jeg mener, at jeg er vaerd.

– Det gaelder alt i livet. Hvis du mener, du er en bestemt sum vaerd, hvorfor så stille sig tilfreds med mindre, siger Danny Rose i det opsigtsvae­kkende interview, der har kastet mange overskrift­er af sig i England.

For er det starten på et internt opgør i Christian Eriksens klub?

Tottenham har godt nok forlaenget kontrakter­ne med en lang raekke profiler – deriblandt danske Eriksen – inden for det seneste halvandet år, men London-klubben betaler vaesentlig mindre i løn end konkurrent­erne i toppen af Premier League.

Det er det, som Danny Rose med sin kritik saetter fokus på, og ifølge The Telegraph skulle der blandt holdkammer­aterne vaere opbakning, da det også er deres sag, han taler.

Mindre London-klubber som West Ham og Crystal Palace betaler eksempelvi­s lønninger, som overgår Spurs.

Ønsker at rykke nordpå

I Tottenham er Premier League-topscorer Harry Kane lønførende med en ugeløn på én god rund million kroner, men han ville kunne tjene mere andre steder.

Det mener Danny Rose også, at han ville kunne. Hvis han skiftede til Chelsea eller Manchester United, kunne han se frem til i hvert fald en fordobling.

Tidligere på sommeren skiftede back-kollega Kyle Walker til Manchester City for en halv milliard kr., og i sin nye klub har landsholds­backen fordoblet sin løn.

Det er Danny Rose naturligvi­s også klar over. I interviewe­t med The Sun taler han om lysten til på et tidspunkt at spille nordpå i England – Rose stammer fra Leeds – men ifølge engelske medier skulle han håbe på et skifte til Chelsea.

Det virker dog ikke så sandsynlig­t, for Tottenham er ikke interesser­et i at saelge til byrivalen. Senest det skete var i 1985!

Kritik af klub

Ud over at brokke sig over sin løn kritiserer Rose sin klubs indkøbspol­itik. Tottenham er den eneste klub i Premier League, der endnu ikke har hentet en eneste spiller i dette transfervi­ndue, og det er ifølge Rose for ambitiøst af sidste saesons sølvmedalj­evindere.

– Jeg siger ikke, at vi skal købe ti spillere. Jeg ville gerne se to eller tre, og det er ikke spillere, hvor du er nødt til at google og sige ’hvem er det?’. Jeg mener velkendte spillere.

Han er fortsat ikke helt kommet sig over sin knaeskade og er derfor ikke med i lørdagens Premier Leagueprem­iere mod Newcastle.

Ifølge The Times vil Danny Roses angreb på egen klub ikke gøre ham rigere. Tvaertimod.

Den engelske avis mener at vide, at Tottenham er klar med en bøde på to ugers løn – lige over én mio. kr. – for de barske udtalelser.

Hvis du mener, du er en bestemt sum vaerd, hvorfor så stille sig tilfreds med mindre

 ?? FOTO: AP ?? Sur stjerne Danny Rose (øverst) har vaeret en stor profil de seneste saeson, men mener ikke, han får nok i løn i Tottenham.
FOTO: AP Sur stjerne Danny Rose (øverst) har vaeret en stor profil de seneste saeson, men mener ikke, han får nok i løn i Tottenham.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark