Ekstra Bladet

Dansk motortalen­t i dramatisk ulykke

20-årige Nicklas Nielsen slap nådigt, men fik bilen totalskade­t i Formel 4-raes

- SUNE SØSTED PAARUP ODÉR sune@eb.dk

En dramatisk ulykke med to kolbøtter og en rutsjetur på 70-80 meter sluttede brat danske Nicklas Nielsens forhåbning­er om point i sidste weekends Formel 4-raes på Nürburgrin­g i Tyskland.

I en pressemedd­elelse fra hans team kalder man det for en ’altødelaeg­gende flyvetur’.

Trods den voldsomme medfart slap danskeren nådigt og beskadiged­e kun sit ben. Han melder sig allerede klar igen.

’Lige idet vi kører ind i svinget, bliver jeg påkørt bagfra af en kører, der kom ind i svinget med alt for stor fart. Han vipper min bil rundt, så den laver to kolbøtter oppe i luften og rutsjer på hovedet 70-80 meter hen ad asfalten. Jeg slog mit ben, men bilen var totalskade­t, så jeg kom ikke ud at køre mere den weekend’, siger Nicklas Nielsen i en pressemedd­elelse.

Årets talent

Den 20-årige dansker blev sidste år kåret som ’Årets talent’ i Danmark og kører i den tyske Formel 4-serie for det Ralf Schumacher-ejede Team US Racing med hjemmeadre­sse på Michael Schumacher-Strasse i Schumacher-familiens hjemby, Kerpen.

Og her er mekanikern­e sat 20-årige Nicklas Nielsen blev sidste år kåret som ’Årets talent’ i Danmark.

på overarbejd­e for at få bilen klar til saesonens to sidste løb 16.-17. september på Sachsenrin­g og weekenden efter på Hockenheim.

Danskeren er placeret som nummer otte med 93 point, og med 89,5 point op til førsteplad­sen og kun to løb tilbage er mesterskab­schancerne kørt fra den hurtige dansker.

Kører for at vinde

’Men jeg kører som altid for at vinde, og mit primaere mål er nu at hente så mange topplaceri­nger som muligt i saesonens seks sidste løb (man kører tre løb pr. løbsweeken­d, red.). Det aergrer mig

med sådan en weekend, og lige nu kan jeg ikke bruge det til ret meget, at ham, der kørte mig ned, er blevet straffet med at skulle starte ti pladser laengere tilbage. Hvis det havde vaeret en af mine naermeste konkurrent­er, kunne jeg have draget fordel af det, men i dette tilfaelde betyder det intet’, siger Nicklas Nielsen i pressemedd­elelsen fra teamet.

Også et andet dansk motortalen­t kører i den første af mange rugeklasse­r inden Formel 1. Den blot 15-årige Frederik Vesti har hentet 62 point og er placeret som nummer 12 ud af de 20 kørere.

 ?? FOTO: BURKHARD KASAN ??
FOTO: BURKHARD KASAN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark