Ekstra Bladet

Pinligt og amatøragti­gt

- DET ER SATEME DEN MEST SYNLIGE SKUFFELSE MED DET FJERDEHØJE­STE BUDGET SANDHED, DET ER KUN EN HALV

JEG ER EN MAND, DER STÅR VED MINE

MENINGER, men jeg kan også sagtens erkende, når jeg tager fejl.

Inden Superliga-start udråbte jeg AGF som bejler til top fire … Her en måned senere er den så allerede gal i Aarhus igen. Jeg er stadig ikke parat til at erkende, jeg tog fejl i min spådom, for saesonen er ung, men alle de saedvanlig­e sygdomsteg­n i AGF et dukket op på ny.

Det er ikke nogen hemmelighe­d, at jeg holder meget af AGF, og derfor gør det mig skuffet og aergerlig, når jeg ser på den indstillin­g, spillerne har lagt for dagen. Saerligt den seneste kamp mod Sønderjysk­E var en hån mod de mange fans, som følger klubben i tykt og tyndt.

ved at vaere traels, som man siger i Aarhus, at høre på det klynk med, at spillerne ikke er klar, når kampen fløjtes i gang. Det er sgu da intet mindre end pinligt og amatøragti­gt, hvis det er tilfaeldet! Hvem fanden møder op på arbejde uden at vaere klar?

Jeg ved godt, det er traenersta­bens opgave at saette spillerne op, så de er klar til at kaempe fra start, men en engageret og helhjertet indsats er da det mindste, man kan forvente af folk, der møder op på arbejde. Så kan man have en mindre god dag, men i fodboldspi­lleres tilfaelde så knokler man sgu da på, selv om tingene ikke lige lykkes! Det er en del af at vaere profession­el fodboldspi­ller!

Sådan så det ikke ud i Haderslev. Og det er hele holdet, der svigter!

Aleksandar Jovanovic kommer igen igen IKKE ud af sit mål på en dødbold, og jeg er begyndt at tvivle voldsomt på, om serberen egentlig gør sit forsvar bedre. Jo, han laver nogle fremragend­e redninger i ny og nae, men han giver intet til sikkerhede­n i bagkaeden via sine indgreb i feltet eller kommunikat­ion.

Tobias Sana startede saesonen godt, men det ser efterhånde­n ud til, han ikke gider deltage i spillet, når AGF ikke har bolden. Der er sgu ikke råd til luksusspil­lere på et hold som AGF, og Sana må droppe sine stjernenyk­ker og begynde at arbejde defensivt.

har dog vaeret Jakob Ankersen. Han er heldigvis selv klar over, han skal løfte sit niveau, men det er der da

3-0-scoring, Den mest synlige skuffelse er Jakob Ankersen. Ved Sønderjysk­E’s blev han skubbet vaek som en lilleput-spiller. heller ikke noget at sige til efter Sønderjysk­E’s 3-0 scoring, hvor Ankersen blev skubbet vaek som en anden lilleput-spiller. Jo, det var i sandhed drenge mod maend i Haderslev.

Men hvorfor er det så svaert for AGF-spillere at udvikle sig til mandfolk? Jeg har ikke et definitivt svar, men Pierre Kanstrup er et tydeligt billede på, at noget er galt. Han viser i hvert fald ikke samme lederegens­kaber som i sin tid i Sønderjysk­E, og hvis en mand som Kanstrup ikke kan finde sit niveau, så er AGF sgu da forhekset på den ene eller anden måde!

Selvfølgel­ig kan det eksterne pres spille ind på praestatio­nerne, men det er altså en rigtig dårlig undskyldni­ng! Som profession­el fodboldspi­ller må man da hige efter at komme til en klub som AGF med den fanbase og mulighed for at løfte en traditions­klub til nye højder.

i dansk fodbold har AGF endda muligheden for at betale en lidt højere løn end i de fleste andre Superligak­lubber, og det forpligter. Så må man altså også forvente, spillerne kan stå for presset og levere varen. Glen Riddershol­m har da også åbent fortalt, at det er den bedste trup i hans tid i klubben. Det har i hvert fald ikke vist sig på banen endnu, og måske har Glens roser virket mere som en falsk tryghed end noget andet for spillerne.

Nu jeg er ved Glen, så skal der ikke herske tvivl om, at jeg godt kan lide ham som traener og har stor respekt for hans kvaliteter. Der er slet ingen grund til, at Jacob Nielsen skal trykke på panikknapp­en endnu, og jeg er heller ikke i tvivl om, at Glen Riddershol­m har snor at give af.

Nu har han vaeret i AGF i fire transfervi­nduer og fået, hvad han pegede på i dette. Så det er i denne halvsaeson, Riddershol­m for alvor er til eksamen.

Når man kigger på Glens resultater i AGF, bliver panderynke­rne endnu dybere. Han har blot fået 15 sejre i 55 Superliga-kampe og et pointsnit på 1.10. Det er ikke imponerend­e! Saerligt når han turnerer rundt med, at man skal bruge 1.40 point for at komme i top seks.

idet 1.40 point kun er nok i halvdelen af saesonerne. En statistik over de seneste 18 år viser, at man skal have 1.50 point i snit pr. kamp for at vaere sikker på top seks. Så brug hellere det regnestykk­e, Glen.

Hvis pointsnitt­et skal forbedres, virker det til, Glen Riddershol­m skal gå vaek fra sit favoritsys­tem, 41-4-1. Det fungerer IKKE i AGF. Det virkede i Midtjyllan­d, men i Aarhus mangler man den 6’er, der kan løfte opgaven. Jeg synes ikke, Adama Guira er svaret heller, da han er bedre på en flad firemandsm­idtbane, hvor han får lidt frihed til også at deltage laengere fremme.

Derudover er det beviseligt, at AGF er farligere med to mand på toppen. Se bare på de sidste syv kampe i nedrykning­sspillet. Det blev til fem sejre og to uafgjorte med en målscore på 13-3. Her spillede AGF 4-4-2. Sådan startede AGF også denne saeson, men det aendrede sig efter 30 dårlige minutter mod Horsens, men måske er det vaerd at forsøge igen.

Men hvorfor er det så svaert for AGF-spillere at udvikle sig til mandfolk? Jeg har ikke et definitivt svar, men Pierre Kanstrup er et tydeligt billede på, at noget er galt. Han viser i hvert fald ikke samme lederegens­kaber som i sin tid i Sønderjysk­E

PROBLEMER ER DER NOK AF I AARHUS, og de små ringe i vandet er begyndt at brede sig. Nu er et overkommel­igt startprogr­am mod Horsens, Hobro, Silkeborg og Sønderjysk­E vendt til noget negativt på grund af resultater­ne, og alle i Aarhus og omegn er begyndt at tale om, hvad helvede der er galt i AGF. Sådan er det bare i dén klub, og det er en del af charmen.

Selv om man langtfra har fået den optimale saesonstar­t, og der er lang vej til top fire, rent spillemaes­sigt og på indstillin­gen, så haefter jeg mig ved, at der trods alt har vaeret positive ting i kampene mod både Hobro og Silkeborg.

Jeg havde jo ikke meldt AGF ind i kampen om top fire, hvis jeg ikke mente, truppen var til det! Så den udmelding står jeg ved – i hvert fald lidt endnu. Man er vel fra Aarhus.

 ?? FOTO: /RITZAU/ANDERS BROHUS ??
FOTO: /RITZAU/ANDERS BROHUS
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark