Ekstra Bladet

Chelsea snublede – Zanka sejrede

Mestrene storskuffe­de i saesonåbni­ngen på Premier League. Nyoprykket danskerklu­b triumfered­e

- POUL FERDINAND pf@eb.dk

Der kan ske meget i løbet af en sommerferi­e.

Tilbage i maj måned kunne Antonio Contes Chelsea lade sig fejre som suveraene engelske mestre efter en saeson, hvor kun Christian Eriksen og Tottenham formåede at skabe bare minimal spaending i toppen af tabellen.

Siden er Diego Costa røget ud i kulden, mens Conte har beklaget sig over, at han ikke har fået de samme forstaerkn­inger som de andre topklubber.

Manglede guldglans

Og måske har italienere­n en pointe, for der var ikke antydninge­n af guldglans over det makvaerk, Chelsea leverede i saeson-premieren mod nedrykning­sfavoritte­rne fra Burnley hjemme på Stamford Bridge.

3-2 vandt gaesterne – ikke mindst fordi Gary Cahill så rødt allerede efter 14 minutter.

Det betød, at danske Andreas Christense­n blev sendt på banen, men ’AC’ kunne slet ikke forhindre det sammenbrud, som ramte mestrene.

På bare 19 minutter sørgede Sam Vokes (2) og Stephen Ward for en chokføring til gaesterne, der skulle vise sig at raekke til tre uventede point.

Men det holdt hårdt, da Chelsea trods undertal skruede op for blusset efter pausen. Nyindkøbte Alvaro Morata fik reduceret i sin PL-debut, og lignede en dobbelt målscorer, da han skubbede Andreas Christense­ns indlaeg i nettet. Men spanieren var offside.

Endnu en udvisning

Siden blev også Cesc Fabregas vist ud, men det lykkedes alligevel David Luiz at få reduceret til slutresult­atet, mens danske Christense­n måtte finde sig i at blive pillet ud igen, da Conte satsede hele butikken til sidst.

– Jeg tror, at vi skal til at traene et nyt system med ni eller ti spillere, så vi kan forudse den slags situatione­r, sagde Conte spøgefuldt efter kampen, hvor han dog erkendte, at mestrene havde ’tabt hovedet’.

Han afviser dog, at skuffelsen kan tørres af på manglende indkøb.

– Klubben gør sit bedste på transferma­rkedet. Jeg er ikke bekymret. Jeg er parat til at kaempe med disse spillere, fastslår italienere­n.

Dansk succestrio

Et andet sted sted i London kunne den danske trio Jonas Lössl, Mathias ’Zanka’ Jørgensen og Philip Billing fejre en sejr og tre point, da oprykkerne Huddersfie­ld tog hul på tilvaerels­en i den bedste engelske raekke med en 3-0 sejr i udekampen mod Crystal Palace. Her fik alle danskerne fuld spilletid og kunne glaede sig over, at det lykkedes at holde Christian Benteke og co, i kort snor.

Mens Chelsea slet ikke fik point i premieren, kunne Liverpool trods alt saette et point ind på kontoen efter 3-3 i udekampen mod Watford.

Men Jürgen Klopp er naeppe tilfreds efter, at et truende nederlag var blevet vendt til 3-2, inden Miguel Britos sikrede Watford et point i de døende minutter af et opgør, hvor det brandvarme Barcelona-emne glimrede ved sit fravaer i Liverpool-truppen, der officielt skyldes en ’øm ryg’.

I den naestbedst­e raekke kom Andreas Bjelland på tavlen, da Brenford hjemme tabte 3-4 til Nottingham Forest. Både Bjelland og Brentfords to øvrige danskere, Lasse Vibe og Henrik Dalsgaard fik fuld spilletid.

Manchester City vandt 2-0 i Brighton.

 ?? FOTO: AP ?? Huddersfie­ld fejrer deres anden scoring i 3-0-sejren ude mod Crystal Palace.
FOTO: AP Huddersfie­ld fejrer deres anden scoring i 3-0-sejren ude mod Crystal Palace.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark