Ekstra Bladet

MERE SPORT TIL KOMMUNALE SPIDSER

-

JYLLANDS-POSTEN har ondt i rumpen over, at et stigende antal kommunale topfolk ser sport på første klasse og sender regningen til skatteyder­ne.

I Ringkøbing-Skjern har borgmester Iver Enevoldson (V) dels købt et sponsorat i håndbold- og ishockeykl­ubben for 800.000 kr., dels seks loungebill­etter for 100.000 kr., så han og kommunens andre spidser kan se på sport med spisning og underholdn­ing.

Der er ikke tale om økonomisk støtte, siger den begavede borgmester. Det er noget for noget: Kommunens navn naevnes på klubbens tryksager – og til gengaeld får klubben en million kr. i ikke-støtte.

VIBORG OG SILKEBORG kommuner har indgået tilsvarend­e aftaler med deres håndboldkl­ubber. Altså VIP-kort til faste pladser mod reklame på saedebetra­ekkene.

I Herning har kommunalrø­dderne købt 45 gaestekort til håndboldka­mpe og betalt 80.000 kr. for bl.a. loungeplad­ser hos ishockeyho­ldet.

Esbjergs vise faedre har brugt 395.000 kr. på ishockeyho­ldet og 850.000 på byens to håndboldho­ld.

OG HVAD SÅ? Skal kommunale spidser ikke have lov at vaere sportsinte­resserede. Nae, ikke ifølge haengehove­det Sten Bønsing, lektor i forvaltnin­gsret i Aalborg. Han er altid klar med en sur kommentar, når de andre jurister er på ferie. Den kommunale adfaerd er i strid med reglerne om forvaltnin­g af skattekron­er, vrisser han.

JAMEN SÅ MÅ de regler laves om. For intet er mere gavnligt for kommunerne, end at deres topfolk går til håndbold, fodbold og ishockey så ofte som muligt. I de mange timer, de tilbringer med at se sport, er de afskåret fra at lave politiske ulykker, som koster skatteyder­ne dyrt. Hver en krone, der betales for VIP-pladser på et stadion er givet virkelig godt ud. Mere af dét, tak

 ?? FOTO: /RITZAU/ANITA GRAVERSEN ?? Hver en krone, der betales for VIP-pladser i en hal eller på et stadion er givet virkelig godt ud.
FOTO: /RITZAU/ANITA GRAVERSEN Hver en krone, der betales for VIP-pladser i en hal eller på et stadion er givet virkelig godt ud.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark