Ekstra Bladet

Find det lig

Erfaren drabsefter­forsker frygter, at Kim Wall er død

-

Tidligere kriminalko­mmissaer i Rigspoliti­ets rejsehold Kurt Kragh mener, at liget nu er den vigtigste brik i opklaringe­n af ubåds-mysteriet, fordi et lig simpelthen er udgangspun­ktet for enhver drabssag.

– Det er kun i helt saerlige tilfaelde, at man igangsaett­er en drabsefter­forskning uden et lig, som i det her tilfaelde, og det sker kun, hvis man har nogle pålidelige informatio­ner at gå ud fra, forklarer Kurt Kragh, der desvaerre må antage, at Kim Wall er død, selv om hun ikke er fundet.

Peter Madsen er dog uskyldig til det modsatte er bevist. Politiet sigtede ham for drab, men dommeren valgte at varetaegts­faengsle opfinderen på mistanke om uagtsomt manddrab, der er en mildere sigtelse.

Han naegter sig skyldig i

Biologiske spor

Men hvis Peter Madsen er skyld i svenskeren­s død, har han ikke umiddelbar­t interesse i, at liget findes på grund af eventuelle biologiske spor.

– Liget er det vigtigste for at kunne fastlaegge, hvordan hun er blevet draebt, og hvad der er dødsårsage­n. Hvis ikke man er i stand til ved hjaelp af ubådens tekniske systemer at finde ud af, hvilken rute og positioner den har vaeret på, og Peter Madsen ikke hjaelper med brugbare informatio­ner, så bliver det meget svaert at finde liget.

– Man kan også frygte, at han har slettet de data, der kan vaere logget, og som eventuelt ville kunne bruges mod ham. Måske er det allerede sket i forbindels­e med saenkninge­n af u-båden og det saltvand, der er traengt ind i teknikken.

Hvis politiet har ret i deres sigtelse, formoder Kurt Kragh, at liget må vaere dumpet i Øresund eller Køge Kurt Kragh er tidligere drabsefter­forsker i Rejseholde­t og han understreg­er vigtighede­n af at finde liget i en drabssag.

Bugt, men der er mange kvadratkil­ometer at lede i.

– Han har jo haft hele natten til at sejle rundt alle mulige steder, og man kan altså komme langt med sådan en båd. Så Kim Wall kan ligge mange steder.

Vigtige teledata

Peter Madsen er sigtet for 'på en ukendt måde og på et ukendt sted at have draebt Kim Wall', men selv om det lyder upraecist, så er den erfarne drabsefter­forsker sikker på, at hans tidligere kolleger på sagen har nogle informatio­ner, der peger på, at opfinderen står bag den

svenske journalist­s forsvindin­g.

– Når politiet har valgt at anholde Peter Madsen, må man gå ud fra, at det er den kommunikat­ion, der har vaeret mellem den forsvundne kvinde og kaeresten torsdag aften, der har rettet mistanken mod ham. Også de teledata, som man har fået fra teleselska­bet omkring tidspunkte­r for kommunikat­ionen, og masteposit­ioner, har kunnet fortaelle noget om hvor og hvornår, hun sidst har vaeret i live.

Kriminalte­knikere arbejder lige nu på at sikre DNAspor og andre spor, der vil

gøre det muligt for politiet at rekonstrue­re, hvad der er sket i ubåden.

Det kan vaere, der i ubåden er tegn på, at der er foregået en form for voldshandl­ing eller måske en seksuel handling.

Seksuelt motiv

For Kurt Kragh indikerer dørlukning­en under grundlovsf­orhøret, at der kan vaere tale om et seksuelt motiv i sagen:

– Måske kan der vaere sket et eller andet af seksuel karakter. Hvis det er sådan, kan det have ført til, at hun er blevet draebt. Det vanskeligg­ør efterforsk­ningen betydeligt i en mulig drabssag, hvis politiet ikke har fundet liget af den person, som de antager er blevet slået ihjel.

Der er dog faldet dom i flere sager, hvor liget aldrig blev fundet. Ekstra Bladet 27. november 2012. Henrik Haugberg Madsen forsvandt i 2010, men først i 2014 faldt der endelig dom i sagen. Bo Madsen, der havde levet i registrere­t partnerska­b med den draebte, fik 13 års faengsel, mens Claus Stokholm Larsen fik 15 år. Henrik Hauberg blev draebt i Karrebaeks­minde Feriecente­r i november 2010. Ifølge politiet fordi Bo Madsen var blevet traet af ham og var blevet forelsket i en kvinde. Ekstra Bladet 7. januar 2017. Hediga Morad forsvandt sporløst i oktober 2015, og hendes lig er aldrig fundet. Den 34-årige blev sidst set, da hun tog toget fra Vejle til Vordingbor­g for at aflevere sine to børn hos eksmanden, syriske Khalil Meme. Han blev i januar i år idømt 12 års faengsel og udvisning for bestandigt. Khalil Meme blev også dømt for at have truet sin ekskone over telefonen to måneder inden, at hun forsvandt.

Et lig er simpelthen udgangspun­ktet for enhver drabssag

 ?? FOTO: KRISTIAN LINNEMANN ??
FOTO: KRISTIAN LINNEMANN
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark