Ekstra Bladet

Bevar fornuften

- Svend Erichsen Teglvaerks­vej 6 Nivå

Jeg skal da love for, at J. Hartmann i sin harceleren over indvandrer­bander og Syrien-krigere er trådt i karakter, har groet stort overskaeg og hår på brysterne. Jernladyen vil slå hårdt ned og forvise hele bundet.

Ingen øllebrødsb­armhjertig­hed her.

Selvfølgel­ig skal de straffes, men fruen overser i sin vrede frygtsomhe­d, at vi er et retssamfun­d, hvor alle er lige for loven, også dem vi bekaemper.

Når man har taget sin straf, har man sonet sin synd, men problemet er, at sådan fungerer det ikke i praksis, hvor kriminelle udstødes, så de vender tilbage til deres elendige parallelsa­mfund.

Al historie viser, at når sejrherren eller samfundet muler taberen ud over ’den retfaerdig­e straf ’, skaber det fremtidige krige og konflikter. Og eksilering virker ikke i det graenseløs­e Europa.

Det skal dog ikke hindre os i at mindske fremtidige problemer med forebyggel­se eller resocialis­ering, der er det modsatte af barmhjerti­g naivitet, fordi det betaler sig at af-dekode bandemedle­mmer og gale Syrien-krigere.

Det har intet at gøre med at pakke dem ind vat og bomuld, tvaertimod.

Vi kan ikke forhindre vold, skyderi eller idioti, men vi kan begraense det, hvis vi bevarer fornuften og ikke lader os styre af følelser, og åbner døren for de, der kan ane en ny og bedre tilvaerels­e. DR’s bestyrelse­sforman Michael Christians­en bør få en fyreseddel. skriver Walter Planhof.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ??
FOTO: MOGENS FLINDT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark