Ekstra Bladet

Advokat: Der kan vaere sket en ulykke

-

Ubåds-dramaet er på mange måder en højst usaedvanli­g sag.

Det mener også de forsvarsad­vokater, som Ekstra Bladet har talt med.

Men det er ikke usaedvanli­gt, at en drabssigte­t aendrer forklaring undervejs under politiets afhøring, og det betyder ikke nødvendigv­is, at personen er skyldig, understreg­er forsvarsad­vokat Erbil Kaya, der ikke er forsvarer for den anholdte, men har mange års erfaring med straffesag­er.

Svaert med tidspunkte­r

Ifølge ham er det ofte tidspunkte­r og steder, folk har svaert ved at huske. Ofte skyldes det, at de føler, de skal sige noget, lige når de bliver anholdt, og der kan man komme til at sige et forkert tidspunkt. Det kan også vaere det, der er sket for Raket-Madsen.

– Han bliver anholdt, lige efter ubåden synker, pressen er på, og politiet kommer og anholder ham. Så han kan have vaeret chokeret og følt, at han skulle forklare noget, der så ikke var helt velovervej­et, siger Erbil Kaya.

Skiftende forklaring­er kan dog betyde noget for trovaerdig­heden i retten, og det kommer ifølge Erbil Kaya an på, hvad Raket-Madsen har aendret forklaring om.

– Hvis han har forklaret, at han satte Kim Wall af på Halvandet, og man så kan bevise, at det ikke kan passe, og han efterfølge­nde aendrer forklaring – så er det problemati­sk. Det må han kunne huske, og der kan trovaerdig­heden få ridser i lakken, siger forsvarsad­vokaten.

Advokaten ser da også andre muligheder, end at Raket-Madsen skal have slået den kvindelige svenske journalist ihjel.

Kan vaere gået i panik

– Der kan vaere sket en ulykke, som han på en måde føler et ansvar for, og hvor han ikke kunne redde hende, og så er han gået i panik af frygt for at blive holdt ansvarlig, siger Erbil Kaya som en teori og understreg­er, at det også er en mulighed, at han taler sandt, når han siger, at han har sat kvinden af torsdag aften.

– Reelt set kan hun vaere blevet kidnappet eller udsat for en anden forbrydels­e, efter at hun er blevet sat af. Vi kan ikke vide det, siger han til Ekstra Bladet.

Mange har undret sig over, at Peter Madsen blev varetaegts­faengslet for uagtsomt manddrab, når politiets indledende sigtelse lød på drab

Det mest oplagte er efter Erbil Kayas mening, at det skyldes, at Peter Madsen har erkendt at have en finger med i spillet, men at det er sket på uagtsom vis ud fra hans forklaring.

Stor forskel på sigtelser

En anden advokat, Henrik Dupont Jørgensen, siger, at der er meget stor forskel på uagtsomt manddrab og drab.

– Drab handler om et ønske om at slå ihjel, uagtsomt manddrab handler om en uforsvarli­g handling, siger han.

Raket-Madsen naegter sig skyldig i sigtelsen.

 ?? PRIVATFOTO ?? Mens alt gik godt
Her sejler 30-årige Kim Wall af sted med ubådskapta­jnen Peter Madsen fra Københavns Havn torsdag aften.
PRIVATFOTO Mens alt gik godt Her sejler 30-årige Kim Wall af sted med ubådskapta­jnen Peter Madsen fra Københavns Havn torsdag aften.
 ??  ?? Peter Madsen førtes ud af Retsmedici­nsk Institut fredag efter, hvor han var blevet undersøgt for spor. Foto: Kenneth Meyer
Peter Madsen førtes ud af Retsmedici­nsk Institut fredag efter, hvor han var blevet undersøgt for spor. Foto: Kenneth Meyer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark