Ekstra Bladet

Henrik indlagt – igen

Den 83-årige prins bragt til Rigshospit­alet søndag aften med smerter i benene

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

Det kan godt vaere, at prins Henrik aldrig blev konge, som han ellers så inderligt havde ønsket sig. Til gengaeld kan den stolte franskmand glaede sig over, at han har vaeret sommerens helt store hovedperso­n de seneste mange uger.

I går kom prinsen igen i vaelten – denne gang fordi hoffet meddelte, at han noget overrasken­de var blevet indlagt på Rigshospit­alet midt i sin ferie på regentparr­ets sydfranske vinslot.

– Årsagen til indlaeggel­sen er tiltagende smerter efter den operation, som prinsen fik foretaget i midten af juli, hvor prinsen blev opereret i højre lyske og fik en ballonudvi­delse i højre baekkenkar, lød det fra kongehuset­s kommunikat­ionschef Lene Balleby.

Henrik forventes ikke at skulle gennemgå endnu en operation, men det er endnu uvist, hvor laenge han skal vaere indlagt.

Så sent som i onsdags så Ekstra Bladets udsendte ellers, hvordan prins Henrik

Henrik dyrkede morgengymn­astik omgivet af PET-vagter på vinslottet i Cayx

dyrkede morgengymn­astik omgivet af PET-vagter på vinslottet i Cayx. Prinsen var i højt humør og sang sågar under øvelserne.

Men på kort tid må det formodes at vaere gået ned ad bakke for den 83-årige, der altså er blevet transporte­ret hele den lange vej til hospitalet i København fra byen Cahors nord for Toulouse.

Det var dermed ikke mange dage, den kongelige karakter nåede at feriere med sin Daisy, der ankom til Cayx 8. august, og som ikke er rejst med sin utilfredse gemal hjem til Danmark.

Det er planen, at hun – traditione­n tro – skal nyde det sydfranske klima frem til 23. august, hvor begge sønner er indkaldt som kongelige vikarer, men det kan naturligvi­s nå at aendre sig.

Helt ensom majestaet har Henrik dog ikke vaeret. Han har allerede haft besøg af den yngre del af familien. Begge sønner er tilbage fra sommerferi­e tidsnok til skolestart. Femårige prinsesse Athena havde første på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup i fredags, mens hendes faetter og kusine – prins Vincent og prinsesse Josephine – begynder i 0. klasse på Tranegårds­kolen i Hellerup i morgen.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Sommerens hovedperso­n Knap en måned efter den ellers vellykkede operation i Aarhus måtte prins Henrik lade sig indlaegge med nye smerter i benet.
FOTO: ANTHON UNGER Sommerens hovedperso­n Knap en måned efter den ellers vellykkede operation i Aarhus måtte prins Henrik lade sig indlaegge med nye smerter i benet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark