Ekstra Bladet

’DU KAN JO SE MIG I ØJNENE OG SE, HVOR STÅLSAT JEG ER’

- THOMAS RIBER-SELLEBJERG JONAS SAHL

Endnu en gang kom Samuelsen med med en trussel om, at V-regeringen skulle saenke topskatten. – Så du siger helt klart og praecist til vaelgerne, at du aktivt vaelter regeringen med et mistillids­votum, hvis der ikke kommer en topskattel­ettelse på mindst fem procentpoi­nt til alle topskattey­dere? – Ja. Det er ligesom at vaere i kirke det her. Man skal ikke vakle. Hans egne børns respekt og de berømte stålsatte øjne.

LA-bossen Anders Samuelsen har de seneste år svinget om sig med svulstige løfter om topskattel­ettelser.

Men nu er manden med de – De konservati­ve og SF har hver på deres måde bevist, at man kan vinde ministerbi­ler og tabe sin sjael. – Jeg kommer ikke hjem og siger ’hør her drenge, jeg var vaek, så vi kunne få en lettelse på 0,1 procent i topskatten’. Nej, far. Det kan jeg ikke forsvare over for mine børn. blå øjne kravlet helt ned fra det berømte trae, som han tidligere har tronet i.

Vel at maerke efter han har sat sig ind ministerbi­len og fået titlen af udenrigsmi­nister for VLAK-regeringen.

– Vi erkender, at det er umuligt at overbevise de andre partier om, at det er virkelig effektivt at lette topskatten, måtte LA-bossen sande, da han blev interviewe­t af DR søndag aften.

Udmeldinge­n kommer, efter Kristian Thulesen Dahl i sidste uge laenede sig tilbage i havestolen til DF’s sommergrup­pemøde og udstak nye retningsli­njer for regeringen.

– Vi ønsker ikke at lette skatten for de højeste indkomster. – Du kan jo se mig i øjnene og se, hvor stålsat jeg er, sagde han. Vi vil gerne have Venstre tilbage til det, de sagde i valgkampen, nemlig at man ville lette skatten for de laveste indkomster, sagde han.

Vaelter regeringen

Ekstra Bladet er dykket ned i Anders Samuelsens tidligere udtalelser om topskattel­ettelser.

Og det er noget af en kamel, som han nu må sluge for at beholde partiets ministerpl­adser.

– Det er de fem procent, vi skal have, ellers er der ikke nogen Venstre-regering, truede Samuelsen Løkke med

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark