Ekstra Bladet

Joachim B. Olsen erkender: Det har ikke vaeret kønt

-

Liberal Alliances skatteordf­ører, Joachim B. Olsen, fastholder, at de stålsatte øjne og andre utradition­elle virkemidle­r har haft sin virkning.

– Men I har sat familie og regeringsd­eltagelse på spil for de her topskattel­ettelser?

– Jeg har ikke sat min familie på spil.

– Nej, men det har din formand. Er I ikke bare et parti, som må spille efter de samme regler som alle andre?

– Alle partier skal bruge 90 mandater. Det tror jeg altid, vi har vaeret os pinligt bevidst. Men vi har prøvet at gøre det på en anden måde. Prøvet at finde ud af, hvad det er, Dansk Folkeparti vil have for at give den her indrømmels­e? Men der er intet, de vil have. Så er den ikke laengere, så må vi videre.

– Men de ultimative krav står latterligg­jorte tilbage. Kommentato­rerne er enige om, at I er blevet ydmyget. Det kommer I vel ikke udenom?

– Man kan ikke se de ultimative krav omkring skatten løsrevet fra, hvordan de er opstået, siger Joachim B. Olsen, og forklarer den LA’ske logik:

– Kravet var ikke noget, vi sagde før valget. Det var noget, vi sagde efter valget. Det kan ikke vaere et løftebrud, når det er noget, man siger efter et valg. Så siger man: I kan ikke komme i regering. Så siger vi: Okay, så er prisen på vores mandater fem procent på topskatten. Okay, det kommer der ikke, men i stedet kan I komme i regering. Det er vi så nu. Det er dét, som er sket omkring topskatten.

– Vil jeres ønske om lettelse i topskatten fremover i højere grad tage afsaet i de parlamenta­riske realiteter?

– Det er et spørgsmål, du skal stille til Anders. Det er ham, der laegger linjen. Strategien. Men jeg tror ikke, der er nogen, som synes, det her forløb har vaeret specielt kønt. Men det betyder ikke, det ikke har vaeret formålsløs­t.

 ?? FOTO: RITZAU/ANDREAS HAUBJERG ?? – Vi skal saette fokus på menneskers ret til at elske, hvem de vil, sagde statsminis­teren, da han mandag tog forskud på 'Priden' sammen med homoseksue­lle, heteroseks­uelle og Venstre-folk.
FOTO: RITZAU/ANDREAS HAUBJERG – Vi skal saette fokus på menneskers ret til at elske, hvem de vil, sagde statsminis­teren, da han mandag tog forskud på 'Priden' sammen med homoseksue­lle, heteroseks­uelle og Venstre-folk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark