Ekstra Bladet

Vil kolonisere rummet

- Linette@eb.dk

ubåd, og i den anden udforsker han fetich-miljøer i København’, står der i bogen.

På et tidspunkt krydser de to verdener, da han inviterer en svensk stripper på besøg i sit vaerksted, hvor de bader i en af de store tanke, som Peter brugte til at teste ubådens motorer.

– Det var så dejligt, at hun var med hjemme i vaerkstede­t, hvor jeg byggede Freya, og der er et ganske saerligt sted på ubåden, hvor hun har rørt den. Det sted har jeg altid haft et helt saerligt forhold til, siger Peter Madsen i bogen.

Nu er hans navn ikke laengere kun forbundet med vilde drømme og store projekter, men en tragisk kriminalgå­de, da han blev anholdt og afhørt af politiet, da han fredag blev bjaerget i ubåden Nautilus. Det er ikke første gang, at Peter Madsens hobby har sendt ham i armene på drabsafdel­ingen.

I 1994 var det hans interesse for spraengsto­ffer, der gjorde, at han blev udspurgt om drabet på den 29-årige Henrik Christense­n, der blev draebt af en kraftig brevbombe på et kontor i Søllerødga­de to år forinden

På det tidspunkt var Peter Madsen blevet ekskludere­t af raket-klubben Dark, fordi de andre medlemmer mente, at han kørte sit eget løb og tog for store chancer i sine eksperimen­ter.

Han fortaeller i bogen ’Raket-Madsen’, at den kvindelige efterforsk­er spurgte til hans politiske ståsted og sagde, at de vidste, at raketfolke­ne havde kendskab til braendstof­håndtering og kunne producere en bombe, hvis de satte sig for det.

– Så gav jeg min forklaring og fortalte, hvordan min politiske overbevisn­ing var, at vi skulle kolonisere hele universet. Og så hørte jeg ikke mere fra dem siden, fortaeller han i bogen.

 ?? FOTO: /RITZAU/NIELS HOUGAARD ?? Fuld fart på Peter Madsen beskrives som en person, der går ind i sine interesser med passion og målretteth­ed. Lige fra barnsben har han haft en kaempe interesse for braendstof, raketter og drømmen om at komme ud i rummet.
FOTO: /RITZAU/NIELS HOUGAARD Fuld fart på Peter Madsen beskrives som en person, der går ind i sine interesser med passion og målretteth­ed. Lige fra barnsben har han haft en kaempe interesse for braendstof, raketter og drømmen om at komme ud i rummet.
 ?? FOTO: /RITZAU/NIELS HOUGAARD ?? Peter Madsen har vaeret med til at bygge ubådene Freya, Kraka og Nautilus.
FOTO: /RITZAU/NIELS HOUGAARD Peter Madsen har vaeret med til at bygge ubådene Freya, Kraka og Nautilus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark