Ekstra Bladet

Her sejlede ubåden

- CAROLINE CLANTE clante@eb.dk

Der er kommet over 300 henvendels­er, siden den svenske journalist Kim Wall forsvandt torsdag.

Peter Madsen er efterfølge­nde sigtet for drabet på den 30-årige kvinde, men naegter sig skyldig. Han blev varetaegts­faengslet i weekenden på en begrundet mistanke om uagtsomt manddrab.

I øjeblikket koncentrer­er politiet sig om – ikke mindst i forsøget på at lokalisere den forsvundne kvinde – at kortlaegge ubådens faerden i det halve døgns tid, hvor den var forsvundet. Her har politiet brug for vidner fra blandt andet skibe og både i Øresund.

Tekniske undersøgel­ser

Politiet ved blandt andet om ubåden, at den sejlede ud fra Refshaleøe­n torsdag ved 19.30-tiden, at den blev set naer Middelgrun­dsfortet ved 20.30-tiden, at den ved midnat var oppe i overfladen ud for Saltholm. Men først naeste formiddag dukker op i Køge Bugt.

’Vi vil stadig gerne have offentligh­edens hjaelp til at fastlaegge ubådens faerden samt viden om de dyk, den har foretaget’, skriver Københavns Politi.

Vi vil stadig gerne have offentligh­edens hjaelp

I mandags afsluttede politiet de tekniske undersøgel­ser af ubåden. Herfra holder de kortene taet til kroppen om, hvad der eventuelt er blevet sikret af spor. Dog lød det fra politiet, at deres mistanke om, at ubådskapta­jnen saenkede Nautilus bevidst, er blevet bestyrket.

Også svensk politi er involveret i eftersøgni­ngen af Kim Wall og arbejder taet sammen med kollegerne i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark