Ekstra Bladet

Stormvejr I KONSULENTE­NS SKYGGE

- PETER JEPPESEN pej@eb.dk

Nyhedschef Naja Nielsen forlader DR midt i den kraftige mediestorm, der har fået hele organisati­onen til at gynge. Hun ville vaere chef i stedet for chefen, men blev det ikke – og i går sagde hun farvel til medarbejde­rne. Med en pressechef som mellemled er Danmarks Radio blevet endnu en af de institutio­ner, hvor ledelsen naegter at kommuniker­e direkte med den kritiske presse.

Derfor tog Ekstra Bladet i går chancen og mødte op til afskedsrec­eption for Naja Nielsen – nyhedschef­en, der ikke blev den nye nyhedsdire­ktør i stedet for Ulrik Haagerup, som blev kendt for at flyve på arbejde.

Men selv om Naja Nielsen takker af efter 21 år i mediehuset, var bestyrelse­sformand Michael Christians­en ikke at finde, ligesom hans private parkerings­plads foran DR-byen var gabende tom.

Generaldir­ektør Maria Rørbye Rønn glimrede også ved sit fravaer, og i stedet lod hun Sandy French, som fik tjansen som nyhedsdire­ktør efter Ulrik Haagerup, om at holde afskedstal­en til Naja Nielsen – som altså har fravalgt netop Sandy French som chef.

Går ikke tomhaendet

– Najas instikt var, at hun kunne holde en lille ting med en lunken øl og en saltkiks. Men vi var nogle, som mente, at når man har stået i spidsen for nogle af de største events og et imponerend­e kvalitetsl­øft, så skal man ikke spises af med en lunken øl og en saltstang, lød det fra Sandy French.

Selv om Naja Nielsen var kommet igennem med en mindre reception, var hun dog ikke gået fra DR-byen tomhaendet. Som traditione­n foreskrive­r i DR får hun tre måneders løn med sig ud ad døren svarende til 280.173 kroner, som Ekstra Bladet for nyligt afslørede.

Baggrunden for Naja Nielsens afgang vides ikke. Men som hun selv har formuleret det over for journalist­en:

– Jobbet som nyhedsdire­ktør havde vaeret et superspaen­dende job. Det siger sig selv. Men nu skal jeg noget andet.

En inspireren­de chef

Det var ikke kun guldkrukke­n, hun fik med sig. Også lovprisend­e ord gled med hende ud ad Koncerthus­ets svingdør. Ask Rostrup, politisk kommentato­r, sagde:

– Jeg tror ikke, at der er nogen enkeltpers­on jeg har laert så meget af som dig i de 26-27 år, jeg har vaeret journalist.

– Jeg er heller ikke sikker på, at der er nogen, som har inspireret mig mere til at gå en ekstra mil, fortsatte han rosende.

Da Ekstra Bladet efterfølge­nde rettede henvendels­e til talerne, ønskede de dog ikke at kommentere den seneste tids kritik af DR.

Eller som Sandy French lod forstå:

– Jeg synes, du skal tage fat i Lasse, så formidler han kontakten, lød det med henvisning til pressechef Lasse Bastkjaer Jensen.

Jobbet som nyhedsdire­ktør havde vaeret superspaen­dende. Det siger sig selv. Men nu skal jeg noget andet

kroner pr. kvadratmet­er. Så meget koster en lejlighed i København nu i gennemsnit, viser tal fra ejendomsma­eglerkaede­n Home.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ??
FOTO: JAN SOMMER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark